Foto: Damir Krajac / CROPIX
PRIPREME U TIJEKU

KAPETAN DINAMA UOČI KLJUČNOG SRAZA Otkrio zanimljiv detalj s treninga i jasno poručio što ih jedino zanima na Rujevici

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. travanj 2017. 10:02

Domagoj Antolić još će jednom s kapetanskom vrpcom na ruci povesti Modre u grotlu Rujevice. Zapravo, povest će ih prvi put ove sezone, jer on u dva dvoboja protiv Riječana nije igrao zbog ozljeda. Nije, dakle, bio direktni sudionik onog jesenskog debakla (5:2), ali bio je na utakmici, sjećamo se da je bio utučen, razočaran.

- Bilo mi je još i gore jer sam bio tribini s ekipom, stvarno je bilo teško gledati. Ma, bez ikakve dvojbe bio je to najteži poraz u mojoj karijeri, malo se toga može mjeriti s tim posrtajem - priča Antolić, kojega smo podsjetili da je tada kazao kako je prvenstvo još dugačko i da ta četiri boda nisu neka nedostižna prednost i kako će Dinamo sigurno anulirati zaostatak.

Međutim, eto, na Rujevicu se Antolić i društvo vraćaju s istih minus četiri.

- Ha-ha, nisam o tome razmišljao, zanimljivo. Doduše, u jednom je trenutku bilo i minus šest, pa četiri u odnosu na to ipak izgleda ljepše.

Jedva čekamo derbi

Bi li tada Antolić i suigrači potpisali da idući put na Rujevicu dođu s takvim zaostatkom?

- Iskreno, ne bih. Kao što sam tada rekao, prvenstvo je dugo, puno je utakmica prošlo otad i bio sam siguran da ćemo brže nadoknaditi taj zaostatak. Ali, nismo dobro odigrali taj prvi dio sezone i zaostali smo. No, zadovoljan sam kako smo radili na pripremama i kako smo ušli u ovaj nastavak sezone, dižemo se u formi iz utakmice u utakmicu pa vjerujem da ćemo do kraja sezone ipak biti ispred Rijeke.

S jedne strane i vi u Dinamu ste uvijek ponavljali da nije loše imati zanimljivo prvenstvo, ne moramo pričati koliko je neutralnom dijelu javnosti draža dramatika od one dominacije kad se prvak znao već početkom ožujka. Biste li sad ipak da nije tako zanimljivo prvenstvo?

- Naravno da je bolje da je prvenstvo zanimljivije, ali bilo bi zanimljivije i da smo mi četiri boda ispred Rijeke, zar ne?

Drugim riječima, sad je prezanimljivo. No, eto, dolazi ta utakmica, rekli bismo, napokon.

- Jedva čekamo utakmicu! Znamo da ona može usmjeriti naš put, našu sezonu. Zato se stvarno nadam da ćemo baš u subotu doseći vrhunac forme koja je u zadnje vrijeme nedvojbeno u usponu.

Što je to tako čarobno u toj Rujevici da Rijeka tamo nikad nije izgubila?

- Prvo i osnovno, Rijeka je jako dobra momčad. A uz to teren je brz i uzak, navijači su blizu i oni to koriste.

Zar je teren stvarno toliki problem za suparnike, toliko poseban?

- Da, poseban je, različit od svih ostalih, treba vam dosta vremena da se priviknete na njega. Nadam se da ćemo se mi brzo naviknuti.

Možete li se na njega unaprijed pripremiti trenirajući u Zagrebu?

- Možemo, koliko-toliko. Mora se teren stalno močiti da bi lopta išla brže. Da, močimo ga stalno, naravno, na svakom treningu, pripremamo se na sve i vjerujem da ćemo biti spremni na sve zamke Rujevice.

Kad Dinamov igrač govori o najjačim stranama najvećeg suparnika, što on kaže?

- Desna strana jako dobra, Ristovski i Vešović rade razliku, to nije tajna. Naravno, tu je i Franko koji im je donio puno toga, golova i asistencija. Njih trojica su najopasniji.

A kad Dinamov igrač govori o najslabijim stranama najvećeg suparnika?

- Onda kažem da ih ima malo, ali ih ima. Međutim, neću vam ih otkriti, vjerujem da će te ih vidjeti na travnjaku.

Koji su onda najjači aduti Dinama u toj utakmici?

- Dobra igra cijele momčadi, svi igrači su u nekom usponu forme, posebno Hodžić. Baš nam je on nedostajao u prvom dijelu sezone, da zabije iz polušanse, prelomi utakmicu i riješi nas tereta.

Dobar je ovog proljeća i Domagoj Antolić, sad već standardno dobar, rekli bismo?

- Spreman sam, izuzetno motiviran, a kad momčad igra dobro, onda i ja izgledam bolje. Neka se tako i nastavi.

Prognoza rezultata na Rujevici?

- Bio bih zadovoljan pobjedom.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
07. svibanj 2024 19:32