Screenshot
PRESICA HAJDUKOVOG TRENERA

VIDEO: DAMIR BURIĆ PRISILJEN PROMIJENITI POLA MOMČADI U VELIKOM DERBIJU, NA POLJUDU STARTAJU 'NAŠA DICA' 'Imamo tri opcije, nadam se da ćemo pogoditi'

Hajduk u nedjelju od 17.30 na Pioljud dočekuje Rjeku u velikom jadranskom derbiju (17. kolo HNL-a).
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2019. 13:56

Jedna od najvažnijih je pred Bijelima, utakmica za potvrdu drugogo mjesta. Prilika da se direktnog konkurenta ostavi na velikih devet bodova zaostatka. Puno se toga pruža u perspektivi, ali Damir Burić očekivano smiruje navijački naboj.

- Sve su utakmice važne. Rijeka donosi svoje, neugodna su momčad, igraju brzu kontru, a s druga strane, mi se moramo fokusirati na našu igru – kazao je trener Bijelih u startu.

Ali, nije Rijeka baš obična utakmica. U pet dosadašnjih susreta protiv Rijeke nikada Burić nije pobijedio. Dvaput je slavio i protiv Dinama, ima "skalpove" svih prvoligaških momčadi s kojima se susretao. Ostala je samo Rijeka. Jedina momčad koju nikada nije pobijedio u HNL-u.

- Ha... nisam znao taj podatak. Drago mi je da pratite. Ali, vrijeme je... - znakovito je poručio Burić.

Da, vrijeme je za pobjedu. Bila bi to deveta u nizu na Poljudu ove sezone. Ne treba ni reći da je rekord, jer još od sedme je Burić rekorder. Međutim, pred jadranski derbi veliki su problemi u sastavljanju zadnje linije. Od nominalno najbolje obrane, one sa papira, ostao je samo Čolina na lijevom beku. Ismajli i Simić imaju po tri žuta kartona, a Juranović još nije trenirao s momčadi.

- Kroz tjedan smo pokušali sve, pokušali smo vratiti neke igrače, ali sigurno je da trojica kartonirana (stoperi plus Kalik) te ozljeđeni Posavec i Bradarić nisu u konkurenciji za Rijeku. Juranović ima želju, ali čisto sumnjam, još nije trenirao maksimalnim intenzitetom, još je u zamjenskom treningu. Svatok je trenirao, u konkurenciji je za utakmicu.

Je li jadranski derbi pravo vrijeme za povratničku utakmicu Stipe Vučura? Imate li povjerenja u njega?

- Vučuru nedostaje utakmica, duga je stanka iza njega. Stipe je od velike važnosti za momčad, zato se nadam da će ostati zdrav, ali na kraju će pasti odluka.

Stipu Radića, 20-ogodišnjeg stopera, također se uzima u najužu konkurenciju za startera u nedjelju. Je li možda Radić rješenja za tandem sa Svatokom?

- Svakog igrača nadopunjujemo, kao osoba i igrač zaslužuje da bude u našoj prvoj momčadi. Nastojat ćemo sa mladima uvijek nadopunjavati ekipu.

Zagonetan je Burić u odgovoru na stopersko rješenje.Jer, kaže trener Bijelih, ima i treća opcija.

- Nastojat ćemo u promjenama biti varijabilni. Imamo tri opcije i vjerujem da ćemo i ovaj put biti pravi u izboru.

Jurić kao stoper, to je najvjerojatnija treća opcija. Za stopera ima više kombinacija, za desnog beka samo jednu, Josipa Bašića. Nije sporno da je nakon godina liječenja ozljeda zaslužio priliku.

- Josip je oličenje dobrote, poštenja, volje i želje. Može netko pogriješiti, ali njegova želja i volja su uvijek tu. Moramo pomoći u svemu tome, Josip ima dobre karakteristike - biranim riječima govorio je Burić o svom desnom beku.

Hajduk u jadranski derbi ulazi sa kadrovskim problemima, ali i pun samopouzdanja nakon boda osvojenog u derbiju. S druge strane, Rijeka je prohujala Zaprešićem pokazavši da ima dva lica. Ono bolje je na gostovanjima.

- Dobra realizacija, dobra tranzicija posebno u gostujućim dvobojima. Od iskusnog Gorgona, preko Andrijaševića, Murića... imaju kvalitetnu momčad. Prije početka sezone svi su ih vidjeli kao jednu od najkvalitetnijih ekipa u HNL-u. U ovoj utakmici želimo napraviti sve da se njihova igra na gostovanjima ipak ne potvrdi na Poljudu.

No, Rijeka je bitno digla glavu nakon Intera, shodno tome, kakve goste očkujete u nedjelju? Napadački orijantirane ili u polukontri?

- Rijeka je u svakom slučaju maksimalno koncentrirana i željna uspjeha. Mi znamo koliko Rijeka može, ali najvažnije je da se fokusiramo na sebe. Da budemo prvenstveno kvalitetni u defanzivi, da popravimo organizaciju. Očekujem utakmicu punu tempa, agresije, tranzicija s obje strane. Vrlo zanimljiva utakmica čeka nas u nedjelju.

Tko je potjerao Bulosa?

- Nisu važni ti detalji, mi moramo gledati prema naprijed. Ivan mora gledati kako će ozdraviti i biti potpuno spreman. Njemu je najvažnije zdravlje.....

Ljubić i licitiranje za Euro?

- S obzirom kako Marin brani, ako ovako nastavi sa ovakvim nivoom, sve je moguće u sportu. Vidite kako pojedini igrači napreduju. Od prvog dana pokušavamo sa našim igračima naodpunjavati. Sa igračima koji su ponikli iz Hajduka. Ljubić je jedan primjer. Žao mi je što Vušković nije tu, bila je idealna prilika da zaigra. Imamo dosta mladih prespektivnih igrača.

Poruka navijačima pred jadranski derbi?

Da nas podrže, da stanu uz nas, momčadi treba podrška, sa njima smo jači.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:39