Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
SRETNO, MAJSTORE

VIDEO: DANI OLMO ODLETIO U LEIPZIG Pogledajte što nam je otkrio Španjolac, kako je proveo dramatičnu noć i kako će se oprostiti od navijača u Zagrebu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. siječanj 2020. 15:23

Dani Olmo dobio je krila. Dobro, nije još, ali ne bude li nekih šokova, Dani Olmo bi trebao i službeno postati igrač Red Bulla iz Leipziga. Službeno, Rasenball, ali ne treba reći posebno predstavljati zašto je to, zapravo, Red Bull. Vlasnik Dietrich Mateschitz, osim nogometom, zaluđen je i adrenalinskim sportom, između ostalog i avionskim akrobacijama. Poslao je u Zagreb privatni 'jet' po Danija Olma, nadamo se da je do Leipziga stigao bez previše lupinga i naglog poniranja.

Crni, luksuzni Mercedes u kojemu su bili Olmovi menadžeri i Cammeov Citroën u kojemu je pred staru aerodromsku zgradu na Plesu aterirala obitelj Olmo (Dani, otac Miguel i brat Carlos) nešto prije 11 sati dočekalo je nekoliko novinarskih ekipa. Nije Dani Olmo, kao ni svih ovih pet godina u Maksimiru, bježao od mikrofona i kamera, iako formalnosti s novim klubom još nije obavio, spremno je stao i odgovarao na pitanja.

Zagreb, 240120.
Dani Olmo odlazi u Njemacku zbog prelaska u klub Leipzig.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

- Sretan sam i ponosan na sve što uradili u Dinamu. Imam ovdje puno prijatelja i samo mogu svima zahvaliti. Od navijača, suigrača, trenera i stožera, siguran sam da ću se jednog dana vratiti - započeo je Dani, ne krijući zadovoljstvo odlaskom baš u klub iz Leipziga.

- Zadovoljan sam. To je bila moja odluka od prvog dana, zahvaljujem svima koji su mi to omogućili. Ponosan sam i sretan što idem tamo.

Imao je poruku za Dinamove navijače koji su ga svih ovih godina zdušno bodrili i podržavali. Puno je poruka na društvenim mrežama koji Daniju žele sreću u novom klubu i zahvaljuju na svemu što je napravio u modrom dresu.

Razgovor pogledajte u videu (Tomo Ničota/Sportske novosti):

- Još pripremam poruku za njih. Ali sad im mogu reći da sam ponosan što sam se od prvog dana osjetio voljenim. Vi volite mene, ja volim vas, sretan sam.

Stalno je ponavljao da je sretan, miješali su se osjećaji. Sretan i ponosan što odlazi, ali i tužan što odlazi. Teško objasniti, ali kad je Dani u pitanju znamo da je iskreno, upoznali smo ga kroz godine.

- Oproštaj s momčadi bio je težak. Večer prije nisam mogao puno spavati, razmišljao sam što ću reći suigračima. Na kraju nisam mogao ništa reći, ali svi su sretni zbog mene.

Bilo je puno lijepih trenutaka u Dinamu kroz pet godina, može li izdvojiti neki trenutak koji posebno pamti, koji će mu se zauvijek urezati u sjećanje?

Zagreb, 240120.
Dani Olmo odlazi u Njemacku zbog prelaska u klub Leipzig.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

- Puno ću toga pamtiti, ne mogu ni jedan trenutak izdvojiti. Ali, ove zadnje dvije sezone ipak su za povijest i ostat će najdraže koje ću zapamtiti ne samo u Dinamu, nego i u cijeloj karijeri.

U Leipzig je otišao sigurno s velikim očekivanjima. Pa ni u Dinamo nije dolazio s malim ambicijama, sad pogotovo očekuje velike stvari.

- Imam velika očekivanja. Prvi smo u Bundesligi (već o Leipzigu govori 'mi', nap. a.), želimo tako i nastaviti, uzeti naslov prvaka. Igramo s Tottenhamom u Ligi prvaka, tu također imamo ambicije i puno je izazova pred nama.

Čuo se s trenerom Julianom Nagelsmannom i ljudima iz kluba, već su mu poželjeli dobrodošlicu i kazali mu da ga željno očekuju.

- Da, pričao sam s trenerom i sportskim direktorom. Najvažnije je kod dolaska u nvi klub da me trener i klub žele i vole, to će mi sigurno pomoći u prilagodbi.

Pozdravio se Olmo još jednom sa svima, ušao u privatni Red Bullov zrakoplov i napustio Dinamo. Sjećamo se kad je dolazio, kad smo ga dočekali sa skepsom i upitnicima u zrakoplovu iz Barcelone, ispratili smo ga stiskom ruke i najljepšim željama, jer odradio je Olmo taj transfer, doista jest.

Odlazak Olma (Video: Ronald Goršić/Cropix):

Njemački mediji dočekali su španjolskog reprezentativca negdje iza podneva kad je sletio u tamošnju zračnu luku:

Linker
26. travanj 2024 06:58