CROPIX
NAJVEĆA UTAKMICA

VIDEO: DINAMO U OZBILJNIM PROBLEMIMA, NENAD BJELICA POSLAO NAJLJEPŠU PORUKU ZORANU VULIĆU I OTKRIO: 'Morat ćemo čekati do posljednjeg trenutka...'

Igrači i vodstvo Dinama danas su otputovali za Split, na subotnji derbi 9. kola HNL-a s Hajdukom, a s Plesa su poslali posljednje poruke pred najveću utakmicu na Poljudu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. rujan 2018. 15:27

Nenad Bjelica prvi će put sjediti na klupi na Poljudu, ako ne računamo ono finale Kupa u Vinkovcima, bit će mu ovo i prvi derbi u životu.

- Nervoza? Nema je, priprema za ovu utakmicu je kao i za svaku drugu, nema neke posebnosti. Ne kažem da je ovo obična utakmica, nije ista kao svaka, ali priprema se na razlikuje previše od priprema za utakmicu s Goricom ili nekim drugim suparnikom - rekao je Bjelica, koji ni iz igračkih dana ne pamti previše nastupe na Poljudu.

- Istina, tamo sam debitirao za prvu momčad Osijeka, bio sam još jako mlad, bilo je to u Kupu, izgubili smo utakmicu. Nisam ja puno igrao na Poljudu, pa, samo sam sezonu i pol odradio u Prvoj HNL, nisam imao ni puno prilika.

U kakvom raspoloženju Dinamo dolazi na Poljud, kakva su očekivanja od derbija?

- Dolazimo u Split s maksimalnim željama i očekivanjima, lijepo je vidjeti i toliki interes medija. Hajduk i Dinamo su svojim zadnjim igrama napravili da je interes za derbi velik. Veselimo se utakmici, u svakom slučaju. Spremni smo i idemo sa željom da osvojimo tri boda, da se vratimo kao pobjednici - rekao je trener Dinama koji ima ozbiljnih problema s ozljedama igrača.

- Čekat ćemo posljednji trenutak da vidimo tko će igrati. Problema ima Leovac, Hajrović, vidjet ćemo što će biti s njima. Na put sam vodio dvadeset igrača", najavio je Bjelica.

Dinamo je u zadnje vrijeme uspješniji u Splitu, a Hajduku bolje ide u Zagrebu. Je li to neki znak uoči današnje utakmice, da bi Dinamo u Splitu mogao lakše do pobjede?

- Ha, nadamo se da će i tako biti sada, da ćemo mi nastaviti tu tradiciju. A da će se pravilo promijeniti kad oni dođu u Zagreb, haha. Ali, treba odigrati ovu utakmicu, dati sve od sebe da pobijedimo.

U ovom trenutku Hajduk je 10 bodova iza Dinama, Bijeli su već dosta zaostali i teško će se do kraja sezone vratiti u borbu za naslov. Iako, pobijedi li Hajduk i dođe na minus sedam, prvenstvo bi se sigurno zakuhalo. Je li Dinamo doista trenutno 10 bodova bolji od Hajduka?

- Nema veze tih 10 bodova prednosti, Hajduk je uvijek Hajduk, a derbi je uvijek derbi., Pokazali su Bijeli da imaju novu energiju s novim trenerom, potpuno drugačije izgledaju nego na startu sezone i bit će to vrlo teška utakmica. I za njih i za nas. Čeka nas i vatreba atmosfera, ali to je atmosfera u kojoj volimo igrati, svaki put kad je bilo tako, u Be'er Shevi, Astani ili Bernu, uvijek smo dobro odgovorili i pružali dobre partije.

Inače, kolega na suparničkoj klupi, Zoran Vulić, bio je trener Nenadu Bjelici. U hrvatskoj reprezentaciji, na Euru 2004.

- Da, bio je tada pomoćnik Ottu Bariću, imam vrlo visoko mišljenje o njemu, jako korektan čovjek. I njegovi rezultati u Hajduku i sad i prije govore o kako se dobrom treneru radi - komplimentirao je Bjelica Vuliću.

Veliki derbi Hajduka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE

Linker
02. svibanj 2024 21:15