Gyurcso
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
PUNO NOVIH LICA

ZNAČAJNE PROMJENE NA OBJE STRANE Evo što se sve promijenilo u odnosu na posljednji Bijelo-Modri poljudski derbi

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 29. rujan 2018. 16:52

Posljednji poljudski derbi Hajduka i Dinama u prvenstvu odigran je na prepunom Poljudu proljetos, 22. travnja, kada su Modri slavili 2:1 pogocima junaka susreta Marija Gavranovića dok je za izjednačenje Bijelih zabio Mijo Caktaš iz slobodnoga udarca.

Istina, igralo se nakon toga i finale Kupa u Vinkovcima u kojemu je također Dinamo bio pobjednik, no ovom prigodom u fokusu je prvenstveni sraz, te koji su igrači ostali, a koji otišli iz tog susreta.

Kakav je omjer snaga u odnosu na taj derbi sada i koliko je promjena u sastavima?

Važne promjene dogodile su se na klupama. Nikola Jurčević otišao je još prošle sezone kada ga je zamijenio Nenad Bjelica i uzeo dvostruku krunu, premda je vodio samo dvije utakmice. Također, u zadnjem derbiju igranom na Poljudu Hajduk je vodio Željko Kopić koji je otišao prije dva kola kada ga je naslijedio Zoran Vulić.

To su jako bitne rošade, jer od dolaska obojice trenera, oba sastava igraju kudikamo bolje. Dinamo je ušao u Europsku ligu, bio je blizu i Lige prvaka te je vodeći na ljestvici s čak deset bodova prednosti u odnosu na Hajduk. No, Bijeli su dolaskom Vulića upisali dvije pobjede te su se stabilizirali, a koliko su zapravo jaki, odgovor bi trebao ponuditi baš današnji derbi.

Što se igračkoga kadra tiče, obje ekipe doživjele su značajne promjene u odnosu na zadnji sraz na Poljudu. Hajduk je tradicionalno prodavao najbolje igrače, pa su tako odlazili vratari Letica, Stipica te Grbić koji puno bio u kadru. Čak šestorice koja su participirali u toj utakmici nema sada u redovima Hajduka, jer već osim spomenutoga Letice, otišli su još zapovjednik obrane i kapetan Nižić, zatim zadnji vezni Radošević, kao i T. Bašić, Futacs te Tičinović i Kožulj, ali i Savvas koji je tada bio na klupi. S druge pak strane, došli su Posavec, Vučur, Jairo, Jradi i Ivanovski od onih koji bi trebali nastupiti sada.

Petorice iz zadnjega derbija nema sada u Maksimiru, osim Soudanija, otišli su još bitni igrači poput Benkovića i Ćorića te Sosa, Fiolić i Lecjaks. U Poljudu posljednji put nije bio ni Danija Olma, njega je spriječila ozljeda. Obrana je gotovo skroz nova, stigli su stoperi Teophile-Catherine i Dilaver, defenzivni vezist Šunjić te ofenzivci poput Oršića, Kadziora i Petkovića.

Veliki derbi Hajduka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE

Linker
21. svibanj 2024 06:27