Zeljko Hajdinjak / CROPIX
LOV NA RIJEKU

VIDEO, FOTO: DINAMOV 'JOKER ZOVI' SAČUVAO ŠAMPIONSKE AMBICIJE MODRIH Pogledajte gol čovjeka za kojeg se nije znalo hoće li uopće igrati!

Ivajlo Petev ostvario je prvu pobjedu na klupi Dinama. Krenuo je domaćim remijem protiv Hajduka, a u prvoj utakmici izvan Maksimira uzeo je puni plijen na gostovanju u Podravini.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. listopad 2016. 15:12

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:1 (Fernandes 79')

Koprivnica - Gradski stadion. Gledatelja 1490. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Pepur i Radić. Četvrti sudac: Gabrilo. Delegat: Vučemilović.

Strijelac: 0:1 - Fernandes (79).

SLAVEN BELUPO: Blažević - Purić, Musa, Aliti, Štiglec - Gregurina (od 71. Barić), Katić, Burić - Christensen, Heber (od 85. Arap), Ivanovski (od 65. Savić). Trener Željko Kopić.

DINAMO: Livaković - Matel, Sigali, Schildenfeld, Pivarić - Machado (od 61. Pavičić), Jonas - Soudani (od 85. Perić), Antolić, Ćorić (od 67. Fernandes) - Henriquez. Trener Ivajlo Petev.

Nije bilo lagano, morali su se Modri pošteno namučiti kako bi slomili dobar otpor Kopićeve momčadi, a na kraju je joker Modrih bio Junior Fernandes koji je svojim golom osigurao vrijedne bodove, a vrataru Blaževiću usput oduzeo i epitet igrača utakmice. Farmaceuti su sad već 10 kola bez pobjede, posljednju su svladali Cibaliju 23. srpnja.

Već smo tragali po arhivi, kad je Dinamo zadnji put nanizao tri utakmice bez pogotka. Sve je išlo u tom smjeru da Modri nakon Juventusa i Hajduka ne zabiju ni u Koprivnici. Ali, onda se ukazao taj nepredvidljivi čileanski majstor Fernandes i nakon 267 minuta posta zabio za pobjedu, za veliku radost na travnjaku i klupi.

Slavio je i trener Petev, upisao je svoju prvu pobjedu na klupi Dinama.Modri su rijetko kad manje i rjeđe zabijali, međutim ovaj gol ima višestruki značaj. Osim što je donio tri boda, što ga je zabio Fernandes kojemu je bio potreban za samopouzdanje i kao motiv, gol je možda najava da bi se slavina ipak mogla uskoro otvoriti. Trebalo je probiti tu barijeru, taj zid. Kad je Ćorić pogodio gredu, doista se činilo da su suparničke mreže u zadnje vrijeme uklete i da ih nitko ne može zatresti. Zato je Modrima bilo važno zabiti, što se HNL-a tiče, valjda će sad ipak nešto lakše disati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:44