Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
PREKID LOŠEG NIZA

MAKSIMIRSKI 'MATADOR' PROBUDIO SE NAKON TAKO DUGO VREMENA Majstorijom protiv Cibalije je prekinuo post dugačak više od 200 dana

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2016. 15:31

Bio je to možda i najuzbudljiviji trenutak ove sezone u Maksimiru. Barem što se HNL-a tiče. Naveo je taj pogodak na spontani pljesak i neke kolege u novinarskoj loži, jednostavno, bio je eurogol koji podiže sa sjedalica.

U udarcu Angela Henriqueza osjetila se sva njegova frustracija ovih proteklih mjeseci. Stalno je govorio isto: “Radim, treniram, sve će se to vratiti.” Stigao je gol, protiv Cibalije, gol koji je možda najavio konačan izlazak iz krize.

Premda, mogao se Henriquez u drugom dijelu potpuno “vratiti u život”, no ovog puta promašio je “jedan na jedan”. Virus, očito, ne može nestati preko noći, ali taj velemajstorski pogodak sigurno je dobar lijek za “golgetersku bolest”. Uz pogodak treba istaknuti i njegovu veliku želju, trud, stvarno je bio motiviran.

Urok je skinuo i Ivajlo Petev. Napokon je, u petom pokušaju, pobijedio u Maksimiru, a Modri su konačno opet spojili dvije pobjede u domaćem prvenstvu. Dakle, kreće se, Dinamo je sinoć napokon nekome napunio mrežu, napravio ono što je bilo potrebno momčadi. Premda, dublja analiza otkrila bi i loše strane, do prvoga gola Modri opet nisu bili dovoljno maštoviti, bilo je pogrešaka i neopreznosti, a slabašna Cibalia, zbog svoje limitiranosti u završnici, propustila je te pogreške i kazniti.

Dakako, opet bi se moglo razgovarati o realizaciji, jer promašivali su i ovaj put Modri iz nekih situacija u kojima moraju zabiti. No, to je ovoga puta sporedna priča, glavna stvar ipak je pobjeda uz taj Henriquezov projektil. Koji je prelomio susret i simbolički najavio buđenje. I njega samoga i Dinama. Važan dio onoga što se od hrvatskog prvaka očekuje u ovakvim susretima, pobjednički autoritet, sinoć je Dinamo i prezentirao.

Zagreb, 221016.
Stadion Maksimir.
Utakmica 13. kola MAXtv Prva liga izmedju GNK Dinamo i HNK Cibalia.  
Na fotografiji: Henriquez.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Angelo Henriquez dugo je čekao na ligaški pogodak u modrom dresu. Utakmica s Cibalijom bila mu je 17. natjecateljska ove sezone i dosad je uspio poentirati samo protiv Velog vrha u Puli. U elitnom hrvatskom nogometnom rangu niz Čileanca bez postignutog gola trajao je od 3. travnja 2016. godine, od 3:0 pobjede protiv Osijeka. Nakon toga odigrao je čak 15 utakmica u kojima nije zabio, a post bez HNL gola trajao je 861 minutu, sve do sjajnog pogotka protiv Vinkovčana jučer na maksimirskom stadionu. Prošla su od Osijeka 202 dana...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 22:44