Goran Sebelic / CROPIX
29. KOLO PRVE HNL

VIDEO: GOLIJADA I UVJERLJIVA POBJEDA MODRIH U PULI Pogledajte strašnu golčinu najskupljeg dinamovca koja je obilježila utakmicu!

Nogometaši Dinama u 29. su kolu Prve HNL gostovali u Puli kod Istre 1961, a konačan rezultat bio je 4:0 za Modre. Strijelci su bili Arijan Ademi, Mislav Oršić i dvaput Dani Olmo. Dinamo je uvjerljio prvi sa 76 bodova, a u slučaju da Rijeka kiksa, to bi značilo da je i matematički osigurao novi naslov prvaka Hrvatske. Istra je predzadnja s 18 bodova.
Piše: HinaObjavljeno: 13. travanj 2019. 17:01

ISTRA 1961 - DINAMO 0:4 (Ademi 20', Oršić 44', Olmo 65', 73')

ISTRA: Čondrić - Grujević, Rufati, Rodriguez, Pavić - Burić, Lončar - Iglesias, Regan, Fuentes - Mierez

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani - Ademi - Kadzior, Olmo, Gojak, Oršić - Petković

U dvoboju 29. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Dinama slavili protiv Istre 1961 s 4-0 (2-0) i stigli nadomak potvrde naslova.

Zagrebačka momčad je pobjedom u Puli stekla uvjete da već danas potvrdi naslov, ukoliko Rijeka večeras ne svlada Inter.

U 20. minuti iz gužve je pogodio Arjan Ademi, a minutu prije kraja poluvremena Mislav Oršić je iskosa prevario vratara Istre Ćondrića, koji je očekivao centaršut.

U drugom dijelu je dvaput pogodio Španjolac Dani Olmo, a posebno je impresivan bio njegov gol za 3:0 gostujuće momčadi. (65, 73).

Dinamo vodi s 76 bodova, Rijeka ima 53. a Istra 1961 je pretposljednja s 18 bodova.

Pred 1500 gledatelja na stadionu Aldo Drosina sudio je Bel iz Osijeka.

ISTRA 1961 - DINAMO 0:4 (Ademi 20', Oršić 44', Olmo 65', 73')

ISTRA: Čondrić - Grujević, Rufati, Rodriguez, Pavić - Burić, Lončar - Iglesias, Regan, Fuentes - Mierez

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani - Ademi - Kadzior, Olmo, Gojak, Oršić - Petković

-----------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

90' - Nevjerojatna pogreška Danijela Zagorca! Rrahmani je dodao unazad do vratara Modrih, a Zagorcu je lopta prošla ispod noge i pogodila vratnicu! Sretno je prošao Dinamov vratar u ovoj situaciji.

- Službeni spiker objavio je da je na tribinama 2 141 gledatelj.

76' - Posljednja zamjena i u momčadi Dinama. Ući će Amer Gojak, a izašao je Emir Dilaver.

74' - Posljednju zamjenu koristi Igor Cvitanović. Izašao je Toni Burić, a mijenja ga Einar Galilea.

73' - GOOOL! Stojanović je sjajno prošao po desnoj strani i ušao s loptom u šesnaesterac, a zatim je u petercu pronašao Danija Olma kojemu iz blizine nije bilo teško zabiti svoj drugi gol na utakmici.

70' - Nenad Bjelica radi dvostruku zamjenu. Izašli su Mario Gavranović i Iyayi Atiemwen, a zamijenit će ih Damian Kadzior i Bruno Petković.

68' - Još jedna šansa za Istru! Mierez je lijepo ubacio u peterac, a ondje je Fuentes loše reagirao, dotaknuo je loptu, ali ne dovoljno da bi zaprijetio golu Dinama.

65' - GOOOL! Olmo je sjajno potegnuo s oko 30 metara iskosa, udarac nije bio prejak, ali je bio dovoljno neugodan da prevari vratara Čondrića koji je iznimno loše reagirao. Dinamo u Puli vodi 3:0!

64' - Druga promjena u momčadi Istre. U igri je Fuentes umjesto Regana.

63' - I opet prijete Puljani. Još je jednom opalio Mierez iz slobodnoga udarca, no i taj je pokušaj završio na tribini.

57' - 'Požutio' je sada i Arijan Ademi zbog neopreznog starta na Maiconu.

55' - Žuti karton dobio je i Theophile-Catherine nakon što je napravio nekoliko vezanih prekršaja.

50' - Prilika za Istru. Mierez je izveo slobodnjak u zoni udarca, a lopta je prošla iznad grede. Bio je to najbolji pokušaj Puljana u dosadašnjem tijeku utakmice.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Puli. Igor Cvitanović je u svlačionici odlučio ostaviti kapetana Marina Grujevića, a umjesto njega u igri je 22-godišnji veznjak Martin Franić.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Modri su na stadionu Aldo Drosina u Puli poveli iz prve prave prigode na utakmici, goste je u vodstvo doveo kapetan Arijan Ademi. Dinamovci su zatim ubacili u višu brzinu krajem prvoga dijela, a pritisak je još jednom urodio plodom u 44. minuti kada mrežu pogađa Mislav Oršić. Nogometaši Igora Cvitanovića i dalje su bez prave šanse u dvoboju.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - GOOOL! Sijevnula je još jedna Dinamova kontra, Oršić se sjurio u šesnaesterac domaćih, pobjegao je Juliju Rodriguezu i zatim sjajno poentirao u bliži kut Čondrićevih vrata koji je ostao zbunjen na gol-liniji očekujući centaršut!

42' - Atiemwen je dobio žuti karton zbog prekršaja na Grujeviću.

40' - Čini se da su dinamovci ubacili u višu brzinu. Sada je pucao i Gavranović iz blizine, no pogodio je samo vanjski dio mreže.

38' - Što je sada promašio Atiemwen... Dinamov napadač izbio je sam pred Čondrića, a u situaciji 'jedan na jedan' njegov je udarac prošao pored vratnice!

34' - DVOJBENA SITUACIJA! Olmo je sjajno ubacio na drugu vratnicu za Stojanovića koji puca isprve, Čondrića je uspio prevariti, ali ne i Rufatija koji je možda loptu zaustavio rukom na gol-liniji. Skočili su svi igrači Dinama i tražili najstrožu kaznu, no glavni je sudac samo pokazao da se igra nastavlja.

33' - Prilika za Dinamo. Isprobao je Dani Olmo svoj udarac s dvadesetak metara, ali pucao je ravno u Čondrića.

30' - U Puli i dalje gledamo susret bez previše prigoda. Nogometaši Igora Cvitanovića nastoje probiti obranu Modrih preko bokova, no razlika u kvaliteti je očigledna i dinamovci zasad bez previše muke uspijevaju izaći nakraj s pokušajima domaćih.

20' - GOOOL! Ademi je povukao kontru, odigrao dupli pas s Gavranovićem i zatim pronašao Oršića na lijevoj strani koji se sjurio u šesnaesterac i poslao povratnu do Ademija, a kapetan Dinama je s pet metara hladnokrvno zakucao loptu pod prečku! Dinamo je došao do pogotka nakon prve prave prigode na utakmici.

19' - Prilika za Dinamo! Nakon kornera je Theophile bio najviši u skoku i pucao je glavom, ali je sudac dosudio prekršaj u napadu.

10' - Bez ijedne prilike u prvih deset minuta. Zaredalo se nekoliko neopreznih prekršaja, udaraca na vrata nema, te i dalje traje početno ispitivanje snaga. Na poluispunjenom pulskom stadionu najglasniji su BBB-i čija glasna podrška traje od prve minute susreta.

1' - Počela je utakmica u Puli!

-----------------------------------

16.25: Igrači su istrčali na stadion Aldo Drosina u Puli. Glavni sudac je Dario Bel iz Osijeka. Sve je spremno za početak!

15.45: Stigli su sastavi!

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 12:06