Mateo Sučić
USUSRET DERBIJU

VIDEO: IGOR BIŠĆAN SVJESTAN JE ONOGA ŠTO GA ČEKA U JADRANSKOM DERBIJU NA POLJUDU 'Ako budemo igrali kao zadnji put nećemo imati šanse protiv Hajduka'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. travanj 2019. 16:44

Nogometaši Rijeke pripremu za gostovanje na Poljudu zaključili su - pucačkim treningom. Murić, Halilović i Puljić štimali su nišanske sprave, vratari često bili na vjetrometini, što može biti dobar znak uoči sraza s Hajdukom koji će zahtijevati najbolje riječko izdanje ovog proljeća. Svjesni su toga itekako i na Rujevici, Rijeka će u subotu morati biti u dobrom izdanju kako bi obranial prednost koju ima pred Splićanima.

- Mislim da je sve jasno, derbi protiv jako dobrog suparnika koji tijekom cijele ove polusezone igra jako dobro i ostvaruje dobre rezultate. Na njihovom terenu i pred njihovom publikom će sasvim sigurno biti jako teško i ako ne budemo u svom najboljem izdanju teško da ćemo osvojiti bodove. Svjesni smo što nas čeka, spremili smo se koliko smo stigli i mogli, pa sa samopouzdanjem idemo u Split – rekao je u najavi utakmice Igor Bišćan.

VIDEO: Mateo Sučić

Što znači da ste se spremili koliko ste stigli i mogli? Je li bilo nekih novih problema kroz tjedan?

- Uvijek ih bude... Ali imali smo dovoljno vremena tako da nije u tome bio problem, možda sam se krivo izrazio.

Lončar i Čolak su u kadru?

- Obojica konkuriraju što je dobro tako da će dobiti nešto od utakmice. I Punčec je okej.

Čolak se vratio kao najbolji strijelac jeseni, Puljić je prvi strijelac proljeća i HNL-a... Mogu li zajedno?

- Ja vjerujem da mogu, ne samo zato što zabijaju ili su zabijali dosta golova, nego i zato što su spremni podrediti se potrebama momčadi. Obojica su svoju razinu obaveznog dijela igre i truda koji ulažu doveli na jedan visoki nivo i takvi puno znače momčadi.

VIDEO: Mateo Sučić

Za prvu utakmicu na Poljudu rekli da ste je svjesno žrtvovali, Rijeka je nakon toga djelovala baš moćno nakon tog remija u Splitu. Je li sada momčad na razini na kojoj je bila prije tog remija na Poljudu ili poslije?

- Teško je to procijeniti. Imamo puno novih igrača, neke koji nisu puno igrali do sada. Nezahvalno je razmišljati na taj način, uz to je i utakmica specifična, derbi je teško prognozirati... Treba uzeti u obzir činjenicu da igramo tri utakmice u tjedan dana, naravno ova nam je jako važna i neće biti nikakvih kalkulacija po tom pitanju, ali ako ćemo odigrati kako smo zadnji put odigrali u Splitu nećemo imati nikakve šanse.

Nije zanemarivo ni što je Hajduk potpuno drugačija momčad od one koja je bio jesenas, u pozitivnom smislu.

- Sve je jasno, igrači su digli samopouzdanje, s rezultatima i formom izgledaju drugačije, u tom sustavu koji je najveća promjena dobro funkcioniraju i samim time su napravili ogroman pomak u igri i rezultatima. Tako su i postali jedan od kandidata za europsko mjesto i gotovo sam siguran da će tu i završiti.

VIDEO: Mateo Sučić

Riječka mladost protiv Hajdukove mladosti bit će također zanimljiv detalj utakmice. Palaversi, Bradariću i Nejašmiću se puno piše i priča, dok su riječki klinci nekako u sjeni. Je li bolje da je tako?

- Za mene u svakom slučaju je. To dosta ovisi o medijima i svemu što ide uz to, ali moje je mišljenje da se za svakog mladog igrača lopta spušta na zemlju i u tom okruženju puno pametnije i zdravije razvijaju. Ali sasvim sigurno treba te dečke u Hajduku respektirati, neki od njih su nositelji igre ovog dobrog Hajduka što nije ni jednostavno ni lagano i time daju kvalitetu svojoj momčadi.

Mamiću nije potvrđena ruptura

Petar Mamić neće biti u konkurenciji za današnju utakmicu, što znači da će na Jaira, ponajboljeg igrača Splićana, paziti mladi Hrvoje Smolčić.

- Dijagnoza još nije definitivno postavljena ali neće biti u kadru što znači da Hrvoje igra. Capan i Velkovski su isto out, baš kao i Tomečak. Nije moje da govorim, ali teško će Tomečak igrati do kraja sezone – rekao je Bišćan.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 04:24