CROPIX, sn ilustracija
26. KOLO PRVE HNL

VIDEO: IPAK NIŠTA OD NOVE SENZACIJE, DINAMO RUTINSKI DO POBJEDE Evo kako su Modri načeli goste: Vratar Rudeša obranio čuda, a onda se dogodio kiks

Nikola Jurčević startao je pobjedom protiv Rudeša (2:0), a Modri tek drugi put ovog proljeća, u šest utakmica, nisu primili gol. Mogla je pobjeda biti i uvjerljivija, mogao je Rudeš uz malo preciznosti i ponešto 'zapapriti', ali kad se sve zbroji novi Dinamov trener ipak može biti zadovoljan prezentacijom i pobjedom.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. ožujak 2018. 17:09

DINAMO - RUDEŠ 2:0 (Gavranović 45', Olmo 66')


DINAMO: (4-4-2): Livaković - Stojanović, Rrahmani, Lešković, Sosa - Hajrović , (od 65. Fiolić) Ademi, Moro, Olmo (od 78. Ćorić)- Soudani, Gavranović (od 87. Hodžić). Trener: Nikola Jurčević.
RUDEŠ: (4-3-2-1):Čondrić - Grujević , Borevković, Paez, Pavić - Ivančić (od 48. Muić) Galilea , Lulić (od 65. Entrena) - Anderson, Kamenar- Budimir (od 78. Fazli), Trener: Jose Manuel Aira.

Vratar Josip Čondrić 44 minute bio je junak Rudeša, spriječio je tri-četiri puta sigurno Dinamovo vodstvo, pretvorio Marija Gavranovića u Mistera Promašaj. A onda, kad se čekao zadnji Marićev zvižduk u prvom dijelu, upravo je Čondrić loše reagirao, uz pomoć klizavog terena i brze lopte, omogućio Gavranoviću da 'ni kriv ni dužan' zatrese mrežu.

Košarkaškim rječnikom, sa zvukom sirene, jer Rudeš nakon pogotka nije ni krenuo s centra. Do tog trenutka Rudešani su se možda mogli nadati čudu, ali ispalo je da je taj trenutak ipak prelomio utakmicu.

Nikola Jurčević je tim golom odahnuo, ipak je Dinamo na odmoru imao prednost, sudeći po prilikama koje su Modri stvorili, trebalo je prvih 45 minuta biti manje stresno za njihova trenera, premda, da su Rudešani u samom početku bili koncentriraniji i precizniji, mogli su Jurčeviću zadati još više glavobolje.

Obrana je prvih desetak djelovala nesigurnom, Anderson, koji izgledom podsjeća na Edgara Davidsa (a nekoliko puta je pokazao čvrstinu i brzinu, ne i znanje u završnici) je tako već u drugom napadu bio u izglednoj poziciji, međutim, nije od toga bilo ništa. A onda je Budimir imao 'mat-situaciju'. Kamenar ga je sjajno proigrao kroz Dinamovu zadnju liniju, Budimir krenuo prema Livakoviću i pucao, ali za koji centimetar ta je lopta otišla pokraj vratnice. Hvatali su se gosti za glavu, kakav bi to bio šok za Dinamo!

Nakon toga ipak su Modri preuzeli teren, ponajviše Dani Olmo. Mladi Španjolac bio je u svakoj akciji, raspoložen, razigran. Tražio je Jurčević brži protok lopte, težili su Modri tome, Olmo je probijao, odigravao povratne lopte, priključio mu se Sosa, ponekad Hajrović, budio se i Soudani. Koji je zaigrao u drugačijoj ulozi, polušpice, pa i špice, iako je za pogodak centrirao sa svoje desne strane. Nije to bila neka velika partija, ali Dinamo je stvarao prilike, rudeška obrana bila je na mukama, spašavao je Čondrić.

Prvo je nogom obranio udarac Hajrovića. Onda je Gavranović pucao preko gola glavom i najavio seriju promašaj. Išao je modri napadač potom sam prema Čondriću, koji je loptu odbio u korner. Onda je ubacio Moro, Gavranović je bio sam pred vratarom Rudeša, pucao glavom, ali Čondrić je opet nekako uspio tu loptu izbiti izvan igrališta. Nije Gavranović uspio svladati gostujućeg golmana ni u padu nakon dodavanja Soudanija, ali je onda ipak poentirao pred kraj poluvremena. Dinamo je gol 'isprovocirao', zasluženo došao do njega.

Kiša je dobrano polijevala Maksimir, tek petstotinjak gledatelja pratilo je utakmicu, tu i tamo se netko 'okuražio' na navijanje i neki povik. Jedan tip sa zapada od Jurčevića je tražio da ubaci Ćorića, drugi tražio da se igra po zemlji, a u jednom trenutku su sa svake tribine po dvojica-trojica vikali jedan za drugim 'Dinamo, Dinamo'! Grmljavina se, pak, miješala s pucnjima petardi koji su dopirali iz okolice stadiona gdje su Bad Blue Boysi na svoj način, prosvjedom protiv privatizacije Dinama, korteom od Kvatrića do Maksimira proslavili svoj 32. rođendan. Skandirali su protiv Mamića, tražili izbor...

U takvoj neobičnoj nogometnoj kulisi Modri su i u drugom dijelu nastavili s dominacijom. Prvo je Soudani bio sebičan, sam je, loše, završio akciju, a onda je Gavranović pogriješio što je bio nesebičan, pa umjesto da sam matira Čondrića htio dodati Soudaniju. Možda se i uplašio Rudešova golmana! Jurčević prvi potez bio je ulazak Fiolića, pogodio je Dinamov trener, jer momak je vrlo brzo asistirao za Olma koji je iz voleja i definitivno riješio utakmicu. Mogao je zabiti još jedan, ali i njega je zaustavio Čondrić. Ušao je i 'traženi' Ćorić u 78. minuti umjesto Olma, ali bilo je to sve od Dinama u Jurčevićevoj premijeri.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
26. travanj 2024 09:07