Jurčević
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

USPJEŠAN START JURČEVIĆA NA KLUPI DINAMA 'Zadovoljan sam pristupom, brojem prilika, ali postoje neke stvari u igri na kojima moramo raditi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. ožujak 2018. 21:03

U prvom susretu pod vodstvom novog trenera Nikole Jurčevića nogometaši Dinama pobijedili su Rudeš 2-0, dok je Inter na gostovanju pobijedio Lokomotivu sa 3-2 nakon što je gubio 0-2.

Nikola Jurčević je premijeru na klupi Dinama odradio uspješno i 'modri' su nakon dva uzastopna poraza pobijedili Rudeš 2-0.

Nikola Jurčević nasmijao se na komentar da ga je na premijeri dočekalo englesko vrijeme:

- Nije, ovo je još gore nego u Engleskoj. Šteta što je bilo ovakvo vrijeme, koje je do kraja ispraznilo stadion i stvorilo atmosferu tešku za igranje. Hvala svim navijačima koji su došli, uvjerio sam se dolje uz crtu kako su bili teški uvjeti - rekao je Jurčević, a onda realno opisao utakmicu:

- Važno je da smo se vratili na pobjednički kolosijek, Rudeš je interesantna momčad koja nas je namučila. Zadovoljan sam pristupom, momci su se trudili, zadovoljan brojem prilika, ali postoje neke stvari u igri na kojima moramo raditi. U nekim dijelovima nismo kontrolirali utakmicu, Rudeš je opasno izlazio u kontre. Ali zasluženo smo pobijedili, nismo primili gol, a s obzirom na stanje zadnjih dana i turbulencije, ukupno je bilo dobro. Svlačionicu sam doživio pozitivno, bili su igrači spremni dati sve od sebe, pokazati se u pravom izdanju, nisam imao negativnih situacija, ali ti su porazi ostavili traga - rekao je Jurčević i objasnio novu koncepciju sa Soudanijem puno bliže Gavranoviću:

- Mala je to promjena koncepcije, Hajrović na desnoj strani, Olmo polulijevo, da bude dodatni vezni igrač, da otvara za Sosu. To je nekad uspijevalo, nekad nije, ali to je sad jedna od naše dvije-tri koncepcije koje ćemo prakticirati.

Koliko ovaj Dinamo može bolje?

- Nemamo preširok kadar, ali imamo dosta prostora za napredak, možemo izgledati puno bolje.

Danija Olma nije "ubilo" što nije pozvan u U-21 selekciju Španjolske?

- On je talentiran dečko, sjajan igrač. Sanja dres svoje reprezentacije i ne mora biti nestrpljiv, ima za njega dosta vremena.

Dodao je Jurčević i da mu je Fiolić najbolje odgovarao kao zamjena za Hajrovića, da će u stanci raditi ponešto na tehnici i fizički dotjerati neke igrače, da je razgovarao s Livakovićem i rekao mu da ima podršku, da Benkovića očekuje na terenu nakon prvenstvene stanka, te da je Zagorac iz kadra ispao zbog ozljede.

A što je rekao Rudešov trener Jose Manuel Aira?

- Za nas je ovo bila teška utakmica, jer smo u srijedu igrali tešku utakmicu protiv. Možda bi nešto bilo drugačije da je Budimir zabio na početku. Dinamo u Primeri? Možda bi mogao biti između 10. i 12. mjesta - kazao je Aira, a onda prokomentirao situaciju s Danijem Olmom i njegovim (ne)igranjem za Španjolsku?

- Teško je igračima koji žive izvan Španjolske ući u bilo koju reprezentaciju, konkurenti su im igrači iz pet velikih klubova. Trebat će mu puno više i ovakvih utakmica u Dinamu da se dokaže.

T. Ničota

Linker
28. travanj 2024 07:07