Goran Mehkek / CROPIX
DINAMO NA VISOKIH 67 BODOVA

VIDEO: MODRI RANIM POGOTKOM IZBORILI NOVU POBJEDU Navijači poslali jasnu poruku o temi 'stadion'! Pogledajte gol koji je odlučio susret na Maksimiru

U 26. kolu Prve HNL Dinamo je na Maksimiru svladao Inter iz Zaprešića. Modri su u 15. minuti riješili pitanje pobjednika, a jedini pogodak postigao je Nikola Moro. Prednost je mogla biti i veća, no Matković je sjajno obranio jedanaesterac bivšem sugiraču Komnenu Andriću u 30. minuti. Modri su ovom pobjedom pobjegli na visokih 67 bodova, a Inter je ostao na osmome mjestu s 24 boda.
Piše: HinaObjavljeno: 30. ožujak 2019. 16:26

DINAMO - INTER 1:0 (Moro 15')

DINAMO: Livaković - Moharrami, Lešković, Dilaver, Musa - Šunjić, Moro - Kadzior (od 80. Gjira), Petković (od 46. Olmo), Oršić - Andrić (od 59. Gavranović)

INTER: Matković - Bosec, Šimunec, J. Čeliković, I. Čeliković - Muhar, Postonjski - Serderov (od 66. Čulina), Conev (od 74. Mišković), Rak - Mamut

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) Stadion: Maksimir Gledatelja: 4106

U susretu 26. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Intera s 1-0 (1-0).

Lider prvenstva je rutinski slavio protiv Intera, a Zaprešićani su izgubili i devetu utakmicu zaredom protiv Dinama na Maksimiru.

Dinamo je poveo već u 15. minuti pogotkom Nikole Mora, kome nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu nakon što je vratar Intera Matković kratko odbio. No, Matković se iskupio u 30. minuti obranivši kazneni udarac bivšem suigraču Komnenu Andriću.

Penal je ionako bio vrlo dvojben, a sudac Bebek ga je dosudio nakon starta Čelikovića. U drugom dijelu se nije događalo ništa posebno pa je susret završio s minimalnom pobjedom Dinama.

Dinamo vodi s 67 bodova, a Inter je osmi s 24.

Pred 5200 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Bebek iz Rijeke.

DINAMO - INTER 1:0 (Moro 15')

DINAMO: Livaković - Musa, Dilaver, Lešković, Moharrami - Šunjić, Moro - Oršić, Kadzior, Petković - Andrić

INTER: Matković - Postonjski, J. Čeliković, Šimunec, I. Čeliković - Bosec, Rak, Muhar, Tsonev, Serderov - Mamut

-------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

84' - Kakva prilika za Inter! Sijevnula je kontra Žuto-plavih, Mišković je povukao po lijevom boku, no prekasno je dodao Čulini čiji je udarac uspjela blokirati Dinamova obrana.

80' - I treća zamjena kod Dinama, velik trenutak za mladog Marka Djiru. Mlada nada Modrih zabilježit će svoj debi u današnjoj utakmici, a izašao je Damian Kadzior.

75' - I dalje gledamo uspavanku na Maksimiru, za razliku od prvoga dijela koje je bilo mnogo uzbudljivije i sadržajnije.

74' - Još jedna promjena kod Intera. Izašao je Tsonev, a priliku dobiva Robert Mišković.

66' - Prvu zamjenu radi Samir Toplak. Izvadio je Serderova, a u igri je Antonini Čulina.

59' - I drugu zamjenu radi Bjelica. Ušao je Mario Gavranović umjesto Komnena Andrića.

53' - Sjajna akcija Modrih! Kadzior i Moharrami lijepo su kombinirali, požrtvovni Iranac majstorski je prošao kroz obranu Intera i poslao povratnu do Poljaka, ali na kraju je Kadzior sve uprskao jednim lošim ubačajem ruba šesnaesterca.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru. Bjelica je u dogovoru s igračima odlučio ostaviti Brunu Petkovića u svlačionici, a zamijenit će ga Dani Olmo.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Sadržajno poluvrijeme gledali smo na Maksimiru. Dinamo je imao više prigoda, ali ni gosti nisu ostali dužni. Ključan trenutak dogodio se u 15. minuti kada je Moro pospremio jedan odbijanac u mrežu, a rezultat je mogao biti i veći da je Andrić realizirao najstrožu kaznu. Bivši napadač Intera dobio je priliku zapapriti bivšem klubu, no vratar gostiju Matković sjajno čita taj pokušaj i brani njegov udarac. Osim njega, istaknuo se i vratar Modrih Dominik Livaković koji je četiri puta sjajno intervenirao i sačuvao mrežu netaknutom.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

42' - Sjajna prilika za Dinamo! Oršić je pronašao Petkovića na vrhu šesnaesterca koji je neugodnim udarcem pokušao iznenaditi Matkovića, ali se vratar Intera još jednom istaknuo izvrsnom obranom!

41' - I još jednom brani Dominik Livaković! Igrači Intera izveli su izvrsnu akciju, a na kraju je Mamut pucao s vrha šesnaesterca, no Dinamova se 'jedinica' nije dala iznenaditi!

40' - Sjajna Livakovićeva obrana! Rak je izvozao Dinamove braniče i zatim pucao s desetak metara, a Livaković fantastično brani taj zicer!

30' - MATKOVIĆ BRANI BIVŠEM SUIGRAČU! Komnen Andrić je dobio priliku izvesti najstrožu kaznu, a njegov bivši suigrač iz Intera brani taj udarac!

29' - JEDANAESTERAC ZA DINAMO! Čeliković je nespretno startao na Musu i zato zaradio žuti karton uz nervozno protestiranje gostiju, ali ponovljena snimka pokazuje da je sudac Bebek možda prestrogo dosudio kazneni udarac!

25' - Maksimirom odzvanja navijanje BBB-a s porukom: 'Ne damo Maksimir!' čime su poslali jasnu poruku u vezi najave o gradnji novoga stadiona.

Zagreb, 300319. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica prve HNL lige izmedju Dinama i Inter Zapresica.
Na fotografiji: navijaci.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

23' - Prilika za Inter! Odličan dalekometni pokušaj gostiju, no ispružio se Livaković i fenomenalnom obranom spasio domaćine! Inter još jednom prijeti svega 20-ak sekundi kasnije, ali novi pokušaj odlazi preko gola.

15' - GOOOL! Oršić je probio po lijevome boku i poslao centaršut u peterac, Matković je možda mogao i bolje reagirati, a Moro s našao u pravome mjestu u pravo vrijeme te pospremio odbijanac u mrežu!

14' - Prva prilika za goste. Rak je pucao s poludistance, no Livaković je siguran na toj lopti.

12' - Na sjevernoj maksimirskoj tribini BBB-i su podsjetili na najveću tragediju u povijesti HNL-a i odali počast tragično preminulome 24-godišnjem zadarskom nogometašu, izvjesili su transparent s natpisom: 'Hrvoje Ćustić 2008-2019'.

10' - Bez većih uzbuđenja u dosadašnjem tijeku utakmice. Dinamovci imaju kontrolu na terenu, ali ne ulaze u rizik i strpljivo čekaju pogrešku gostiju.

4' - Prilika za Dinamo. Oršić se izborio za udarac i pucao je s desetak metara iskosa, no udarac je od bloka završio u korneru.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru!

-------------------------------------------------------

16.25: Igrači su istrčali na maksimirski travnjak. Glavni sudac je Ivan Bebek iz Rijeke. Na stadionu je oko 4000 gledatelja.

15.45 - Stigli su sastavi. U obrani će započeti Marko Lešković, Sadegh Moharrami i Mario Musa. Njih trojica odigrali su ove sezone ukupno 44 utakmice, Lešković je zabio dva gola, Musa jedan. Lešković i Moharrami imaju i po jedan nastup u Europi, Lešković je upisao pobjedu u Trnavi, dok je Moharrami odlično zamijenio Stojanovića protiv Viktorije u Zagrebu.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 18:00