CROPIX
OKUPLJANJE BIJELIH

VIDEO: NA POLJUDU OTKRILI: 'PREDSTAVNICI MANCHESTER CITYJA USKORO DOLAZE U SPLIT!'; Bijeli krenuli s pripremama: 'Želimo kvalifikacije za Ligu prvaka'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2019. 20:45

Saša Bjelanović, sportski direktor Bijelih, došao je pred novinare na startu ljetnih priprema. Nakon dva tjedna odmora Bijeli su krenuli s pripremama za novu sezonu, jer točno za mjesec dana (11. srpnja) počinju njihove europske kvalifikacije.

- Za sada nema novih imena, ali to ne znači da ih neće biti. Imamo deficitarne pozicije na kojima se želimo pojačati, a uz to postoje i mjesta momčadi koja su poput lijevog beka brojčano deficitarna. Našu poziciju na tržištu otežava činjenica da jako rano počinjemo sezonu, dok mnogi klubovi u Europi nisu ni krenuli s priprema, ali učinit ćemo sve da se momčad što prije pojača. Jasno, uz oslonac na kadar koji je završio proteklu sezonu - kazao je sportski direktor Bjelanović.

VIDEO: Jurica Radić

Ostaje li Palaversa u Hajduku, kakva je situacija s Caktašem i Bradarićem.

- Palaversa je u Hajduku na posudbi do siječnja sljedeće godine, ali predstavnici Manchester Citya uskoro dolaze u Split na razgovore glede statusa Palaverse. Za Caktaša nema nikakvih ponuda, a što se tiče Bradarića logično je da je zanimljiv mnogim europskim klubovima, no pustimo ga da odigra europsko prvenstvo U-21 - odgovorio je Bjelanović.

​Koji je cilj Hajduka u sljedećoj sezoni?

- Naš je cilj kroz prvenstvo izboriti kvalifikacije Lige prvaka, a u Europi gledati iz utakmice u utakmicu, daj Bože da igramo osam tjedana zaredom, to znači da ćemo zaigrati i u play offu. Za takav doseg trebat će nam široki igrači kadar,a što se tiče terena jasno je da prvo pretkolo igramo u Dugopolju, ali sve je izvjesnije da ćemo i na startu prvenstva na gostovanje radi neadekvatnih uvjeta na Poljudskom stadionu.

Igrači Hajduka na pripremama (priključeni i neki nogometaši Hajduka II):

Stipe Radić, Tomislav Duka, Goran Blažević, Oleksandr Svatok, Ante Palaversa, Josip Juranović, Dino Beširović, Ivan Delić, Anthony Kalik, Stanko Jurić, Emir Sahiti, Lummbardh Dellova, Borja Lopez, Josip Bašić, Božo Mikulić, Marin Ljubić, Mario Vušković, Francesco Tahiraj, Darko Nejašmić, Adam Gyurcso, Davor Matijaš, Tonio Teklić, Bassel Jradi i Dario Špikić. Momčadi će se idućih dana priključiti Stipe Vučur i Michele Šego te Jairo i Hamza Barry (od srijede 12. lipnja).

Odsutni su reprezentativci Mijo Caktaš, Domagoj Bradarić, Ardian Ismajli i Josip Posavec.

Linker
24. travanj 2024 13:40