Vladimir Dugandzic / CROPIX
25. KOLO PRVE HNL

VIDEO: NASTAVLJA SE VELIKA BITKA ZA EUROPU! BIJELI S LAKOĆOM PRODUŽILI POZITIVNI NIZ Pogledajte golove iz Splita i navijački dekor s početka utakmice

Splićani su u sklopu 25. kola HNL-a na Poljudu bili bolji od Rudeša rezultatom 3:0. Mijo Caktaš postigao je dva zgoditka, a jedan je dodao Jairo. Hajduk je i dalje peti s 40 bodova, sa samo bodom manje od Lokomotive, a Rudeš uvjerljivo drži posljednje mjesto na ljestvici.
Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2019. 17:03

U utakmici 25. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka su svladali Rudeš s 3-0 (1-0).

Splićani su ipak teškom mukom slavili na Poljudu protiv posljednjeplasiranog Rudeša jer su do 80. minute vodili samo s 1-0.

Posvemašnja dominacija Hajduka u prvom dijelu isplatila se u 32. minuti kada je udarac Tahiraja Mijo Caktaš doslovce ugurao u mrežu. U 50. minuti igrač Rudeša Lisakovich našao se u stopostotnoj prilici, ali je Ukrajinac promašio gol.

U 80. minuti Brazilac Jairo je primirio loptu na desetak metara od vrata i snažnim udarcem postigao gol za 2-0 i konačnu odluku o pobjedniku. U 90. minuti crveni karton je dobio igrač "bijelih" Ukrajinac Oleksandr Svatok, a u nakon odlično izvedenog protunapada Caktaš postigao svoj drugi gol na utakmici.

Na ljestvici vodi Dinamo s 61 bodom ispred Rijeke (44), Osijeka (42) i Lokomotive (40), Hajduk je peti s 40 bodova, a Rudeš "zabetoniran" na dnu sa svega 7 bodova.

Pred 12.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Matoc iz Zaprešića.

VIDEO: JURICA RADIĆ

VIDEO: JURICA RADIĆ

VIDEO: JURICA RADIĆ

Rezultati by SofaScore

HAJDUK - RUDEŠ 3:0 (Caktaš 32', 90'+2', Jairo 80')

Hajduk: Posavec - Bradarić, Lopez, Svatok, Tudor - Palaversa, Nejašmić, Jradi - Caktaš - Jairo, Tahiraj

Rudeš: Banić - Rožman, Smoljo, Vuco, Filipović - Pasariček, Halilović, Lisakovich, Juranović, Kovačević - Štrkalj

----------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - GOOOL! Jario je primo loptu, prevario čuvara, a zatim idealno uposlio Caktaša koji je s 13 metara probušio vratara Banića.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' - CRVENI KARTON ZA HAJDUK! Svatok je neoprezno startao na igrača Rudeša, u dvije minute skupio je dva žuta kartona i sudac Matoc opravdano ga je isključio iz igre!

87' - Posljednja promjena u sastavu Rudeša, ušao je Jukić umjesto Halilovića.

86' - I posljednju zamjenu koristi Oreščanin. Izašao je Fran Tudor uz pljesak s tribina, a mijenja ga Anthony Kalik.

80' - GOOOL! Jradi je lijepo prošao po desnom boku i ubacio u šesnaesterac, a Jairo je sjajno zaštopao loptu i iz okreta pogodio mrežu za 2:0!

76' - Prigoda za Hajduk. Pucao je Caktaš iz slobodnjaka u zoni udarca, otišlo je pored gola.

71' - Šansa za Bijele! Oslobodio se Delić u šesnaestercu gostiju, okrenuo se i pucao s 14 metara, ali prošlo je pokraj vrata.

69' - Zamjene i kod Hajduka i u momčadi Rudeša. Tahiraj je ispraćen pljeskom s tribina, a mijenja ga Ivan Delić. Kod Rudeša je iz igre izašao Franko Kovačević, a priliku dobiva Ivan Božić.

62' - Mijenja sada i Rudeš. U igri je Gordan Barić umjesto Luke Pasaričeka.

61' - Nevjerojatni Lisakovich još jednom prijeti! Opet je pucao s vrha šesnaesterca, a Posavec se ovaj put istaknuo fantastičnom intervencijom!

59' - Prvu zamjenu na utakmici radi Siniša Oreščanin. Ušao je Stanko Jurić umjesto Ante Palaverse.

- Na Poljudu je danas 11 239 gledatelja. Od toga 1023 na Obiteljskoj tribini (ulaz U).

50' - Kakva je ovo prilika bila za Rudeš! Lisakovich je još jednom opasno zaprijetio, Pasariček je dugačkom loptom pronašao bjeloruskog napadača koji bježi Svatoku i puca pored Posavca, ali udarac je otišao samo par centimetara od vrata Bijelih!

47' - I još jednom prijeti Lisakovich! Bjeloruski napadač najraspoloženiji je igrač Rudeša danas, opet je pucao s vrha kaznenog prostora, no Posavec se ni ovaj put nije dao iznenaditi.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Hajdukovci su puno bolje otvorili susret, nametnuli su svoju igru i u potpunosti zagospodarili terenom. Inicijativa Bijelih urodila je plodom u 32. minuti kada nakon mnogobrojih prigoda Caktaš pogađa mrežu. Nogometaši Rudeša u nekoliko su navrata uspjeli zaprijetiti vratima Hajduka, ali nedovoljno da bi ozbiljnije ugrozili Bijele.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

42' - I još jedna šansa za Rudeš! Pasariček je pronašao Lisakovicha na rubu šesnaesterca koji puca iz okreta, a udarac je prošao vrlo blizu vratnice!

37' - Zamalo je Rudeš izjednačio! Trenutak neopreznosti mogao je koštati Hajduk. Lisakovich je prošao po lijevom boku, uspio je nadmudriti Nejašmića i sjuriti se u šesnaesterac, a zatim je gađao suprotni kut, Posavec se ispružio na golu, no lopta je prohujala pored vratnice!

32' - GOOOL! Napokon su napadi Bijelih urodili plodom. Nejašmić je ponovno poslao jednu od mnogih dugačkih okomitih lopti u šesnaesterac gostiju, ondje ju je prihvatio Tahiraj i uputio prema golu, a Caktaš je završio posao i ugurao loptu u mrežu!

29' - I još jedna velika šansa za Hajduk! Caktaš je lijepo 'podvalio' za Bradarića u šesnaestercu, a današnji kapetan splitske momčadi pucao je pored vratnice! Potpuna dominacija Hajduka na Poljudu!

23' - Ne prestaju napadi Bijelih! Jradi je opalio s dvadesetak metara, prošlo je malo pored vrata!

18' - I još jednom prijeti Hajduk! Opet je Caktaš u prilici, no ovaj put pogađa vanjski dio mreže. Nastavlja se pritisak Bijelih na Poljudu!

15' - Prilika za Hajduk.Tahiraj je lijepo proigrao Caktaša koji je bio u obećavajućoj poziciji, međutim vratar Banić na vrijeme je izašao i blokirao njegov udarac.

VIDEO: Jurica Radić

11' - Uzvraćaju i gosti! Kovačević je lijepo opalio s dvadesetak metara, a Posavec je uz manje poteškoće uspio ukrotiti taj udarac.

8' - Sjajna prilika za Bijele! Tudor je ubacio s desnog boka i pronašao Jradija koji je pucao pored Banića, a lopta je prošla paralelno s gol-linijom! U nastavku akcije Tudor je zapucao s vrha šesnaesterca, no udarac je otišao preko grede.

VIDEO: Jurica Radić

2' - Polovica poljudskog stadiona prekrivena je konfetima koje je Torcida pobacala s krova stadiona. Igrači se skližu i padaju preko konfeta koji su prekrili polovicu na kojoj je momčad Rudeša.

1' - Počela je utakmica u Splitu!

----------------------------------------------------

17.25: Igrači su istrčali na poljudski travnjak. Glavni sudac je Marko Matoc iz Zaprešića. Sve je spremno za početak!

17.00: Oreščanin uoči okršaja s Rudešom poziva na oprez:

16.25: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Hajduka Siniša Oreščanin danas ne može računati na kapetana Josipa Juranovića i braniča Ardijana Ismajlija koji su kartonirani te na ozlijeđene Hamzu Barryja, Stipu Vučura, Tomislava Duku i Tonija Teklića. Trener Rudeša Tomislav Ivković ima niz od četiri susreta bez poraza protiv Hajduka, ali sveukupno ima negativan skor protiv Bijelih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:23