screenshot HNTV, sn ilustracija
SUĐENJE POD POVEĆALOM

VIDEO: OVO JE NEMOGUĆE VIDJETI! Teško je oštetio Dinamo i Hajduk, ali u situaciji o kojoj priča čitava Hrvatska sam nije mogao apsolutno ništa!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. veljača 2018. 13:30

Tko jednom bude htio dignuti tlak Tihomiru Pejinu poklonit će mu sliku El Arabija Hilala Soudanija. I ne mora ništa više. Arbitar iz Donjeg Miholjca ponovno je ‘pao’ na Alžircu, ovaj put na štetu Dinama.

Hajduk je dobio 1:0 iz kontre koje ne bi ni bilo da je Pejin ispravno vidio i odsudio napad Dinama u kojem je Soudani izašao pred Karla Leticu, golman Hajduka klečao je na crti kaznenog prostora, ali ruka mu je bila izvan njega, a upravo tom rukom zaustavio je loptu. Pravila kažu - to je crveni karton za Leticu i slobodan udarac, no umjesto toga na drugoj se strani zatresla mreža. Nije to bilo lako vidjeti, nipošto, pogotovo ne glavnom sucu. Puno bi mu pomoglo da je to označio prvi pomoćnik Tomislav Petrović, koji ima zadaću poprečno kontrolirati teren. Ali činjenica jest - pogriješili su i to je uvelike odlučilo utakmicu.

Nakon prvog poluvremena u kojem je svirao sve što je vidio i nije imao puno posla, osim što je Borji Lopezu u 9. minuti mogao dati žuti karton zbog starta na Mariju Gavranoviću, Pejin je u nastavku imao daleko težu zadaću. I na tom je ispitu pao. Teško je oštetio Dinamo, ali onda potom teško oštetio i Hajduk. Isključio je Borju Lopeza udijelivši mu drugi žuti karton zbog igranja rukom u šesnaestercu i dosudio kazneni udarac za Dinamo. Soudani je trenutak prije spornog detalja napravio prekršaj na Španjolcu i apsolutno je jasno da je Pejin ponovno donio pogrešnu odluku. Gavranović je promašio s 11 metara, završilo je 0:1, tako da u konačnici Dinamo ipak može biti nezadovoljniji arbitražom.

Bilo je u drugih 45 minuta još nekoliko dvojbenih situacija, ali sudačke presude u njima čine se korektne. Said je bio u zaleđu kad je zatresao Dinamovu mrežu, Arijan Ademi čini se ipak malo preblizu Francku Ohandzi da bi Tongu Doumbia zbog prekršaja na njemu dobio izravni crveni karton, a i nehotično igranje rukom (uz tijelo) neopreznog Andrea Fomitschowa u sudačkoj nadoknadi ipak nije bilo dovoljno da Pejin opet pokaže na bijelu točku. Nakon što je Pejin Doumbiji pokazao žuti karton, uslijedilo je negodovanje Hajdukova trenera Željka Kopića. Nije se taj prosvjed činio posebno žestokim, ali 34-godišnji arbitar iz Donjeg Miholjca odlučio je isključiti stratega gostiju.

“U 85. minuti susreta iz tehničkog prostora udaljen trener Željko Kopić licenca 117 zbog ulaska u teren za igru (3m) i žestokog protestiranja mahanjem ruku na odluku suca. Tehnički prostor napustio uz traženje razloga isključenja”, upisao je Pejin u zapisnik.

Bila je to 18. ligaška utakmica koju je Pejin sudio Dinamu i nakon 14 pobjeda i dva remija, Modri su pod njegovom arbitražom upisali i drugi poraz. Ponovno protiv Hajduka, prvi se zbio u rujnu 2013. kad je s dva gola Marija Pašalića splitski klub na Poljudu slavio sa 2:0.

Repovi će nakon nedjelje nažalost ostati, tko zna kako bi se utakmica razvijala da je u 52. minuti Letica dobio crveni karton. Kojeg je zaslužio...

SUDAČKU ANALIZU DERBIJA I OSTALIH UTAKMICA 22. KOLA HNL-A MOŽETE PRATITI U PONEDJELJAK, U EMISIJI HNTV-A 'TREĆE POLUVRIJEME' (20.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:44