Screenshot HNTV
POBJEDNIČKI POTEZ

VIDEO: POGLEDAJTE GOLČINU ZA PAMĆENJE MLADOG DINAMOVCA Suigrači se hvatali za glavu, a dragulj s Maksimira je i sam ostao u šoku

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. lipanj 2019. 22:45

Često i u životu vrijedi pravilo da najljepši golovi padaju u prijateljskim utakmicama, a u nogometu je ta izreka još češće potvrđena. Tako da bi pogodak koji je zabio Mario Ćuže u 70. minuti prve Dinamove pripremne utakmice protiv ljubljanske Olimpije komotno mogao konkurirati za gol sezone. Prošle ili ove nove, svejedno, golčina je takva da je i sam Ćuže ostao u šoku, a njegovi su se suigrači hvatali za glavu.

Dakle, nakon kornera i još jednog ubačaja netko od slovenskih braniča glavom je loptu izbio dosta daleko od svoga gola. Negdje na 25, možda i više metara. A tamo je bio Ćuže, dočekao loptu na volej, opalio i pogodio rašlje. Za pobjedu na startu ljetnih priprema, a iako nije presudno, dakako da nikad nije loše krenuti pobjednički u novu priču. I sad samo tako treba nastaviti. Naravno, lakše zvuči no što je lako učiniti.

Olimpija je klub koji ima i danas ponešto Dinamova u svojim redovima. Sreli smo na maksimirskim stepenicama, primjerice, Fabijana Komljenovića, bivšeg modrog igrača i trenera, pomoćnog trenera... Sad je u Olimpiji, jedan od glavnih ljudi.

- Zadužen sam prvenstveno za omladinsku školu te sam savjetnik predsjednika. Mislim da radimo dobar posao, malo smo posložili neke stvari, vjerujem da će Olimpija uskoro biti još bolja. Bio je na utakmici i Olimpijin gazda Milan Mandarić, također zadovoljan viđenim i putem koji ide njegov klub.

A osim Komljenovića u Olimpiji su i dva Dinamova igrača, jedan bivši, drugi sadašnji, na posudbi. Endri Cekici srdačno se pozdravio s Modrima prije utakmice, a onda bio i najbolji pojedinac Olimpije u prvom poluvremenu. Jednom je opasno pucao, drugi put proigrao, stvarao je probleme Ivi Pintu na njegovoj strani. Portugalac je tako debitirao nakon povratka u Maksimir, još se "hvata" sa suigračima, ali mora se priznati da hrvatski, barem onaj nogometni dio, nije zaboravio. Često je bodrio suigrače s "ajmo dečki, ajmo" i sličnim nogometnim frazama. U prvom poluvremenu, kad je na terenu bila u ovom trenutku najbolja Dinamova postava - izuzev Oršića, koji je imao problema sa žuljem pa nije igrao - Modri nisu briljirali, puno je bolje Bjeličina momčad izgledala u nastavku, kad su na terenu bili mlađi, željni dokazivanja. Dobro, i Olimpija je tad mijenjala, zaigrao je i Menalo, koji je tek prije neki dan došao u Ljubljanu. I bio opasan, nakon njegova udarca Horkaš je odbio loptu, a Kadrič glavom zabio za 1:1. Prije toga Komnen Andrić izborio je kazneni udarac koji je Mario Šitum pretvorio u vodstvo. Pobjedu je, znači, donio taj eurogol Marija Ćužea, a moglo je golova biti još na obje strane. Najbliži je bio Komnen Andrić koji je bio sam pred gostujućim vratarom, ali je on uspio skrenuti loptu u korner.

- Nakon napornih šest treninga odradili smo dobru trkačku utakmicu, igrački je teško nešto više očekivati u ovoj fazi priprema. Puno smo radili ova tri-četiri dana, napravili smo i testiranje na kojem se vidjelo da su igrači umorni. Možda je i protivnik prejak za ovu fazu priprema, mogli smo i nekog lakšeg naći, Olimpija je ipak ozbiljna momčad. Ali, dobro, svi su pružili maksimum, a k tome smo pobijedili. Uvijek je lijepo pobijediti. Zadovoljan sam svima, pogotovo mladima, stvarno su bili sjajni - rekao je Nenad Bjelica.

VIDEO: TOMO NIČOTA

Uistinu, mladi su se istaknuli, Ćuže pogotkom, Baturina i Franjić željom, Gjira standardnom požrtvovnošću, ali sve smo njih već vidjeli među seniorima pa ćemo posebno istaknuti Gvardiola. Najmlađi među njima, prvi put s prvom momčadi, umjesto stopera zaigrao je lijevog beka. I kako mirno izlazi s loptom, točno je predaje, pravovremene su mu reakcije, kao da već ima 100 utakmica u nogama.

- Bravo, Joško, bravo - često se čulo s Dinamove klupe, sasvim opravdano.

A kakvi su daljnji planovi oko momčadi, kad se ostali priključuju.

- Petković bi se trebao pridružiti u ponedjeljak, a od četvrtka svi ostali reprezentativci. Šunjić i Moro doći će nakon povratka iz Slovenije, Lovro možda i prije, izrazio je želju da bi se prije došao - kaže Bjelica, ne želeći previše pričati o mogućim pojačanjima.

- Radi se na tome, vjerujem da će neka od pojačanja stići, nemamo veliku potrebu, jer imam kvalitetan kadar. Doveli smo desnog beka, želimo lijevog beka, nekoga u vezi ako tko ode, vjerujem da ćemo dovesti to što hoćemo - kratko je zaključio.

Linker
22. travanj 2024 23:06