Goran Mehkek / CROPIX
SNAŠLI SE

VIDEO/FOTO: DINAMO DO POBJEDE U JAKO NEOBIČNIM UVJETIMA Pogledajte čudno izdanje maksimirskog travnjaka

Dinamo je danas u prvoj pripremnoj utakmici na Maksimiru s 2:1 pobijedio ljubljansku Olimpiju. Pobjednički pogodak fenomenalnim dalekometnim udarcem postigao je Mario Ćuže, no puno će se pričati i o uvjetima u kojima je odigran ovaj susret.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. lipanj 2019. 21:08

DINAMO - OLIMPIJA 2:1 (Šitum 55'-11m, Ćuže 70' / Kadrič 67')

DINAMO: Zagorac - Pinto, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Gjira, Đurasek - Hajrović, Atiemwen, Marin - Gavranović; drugo poluvrijeme: Horkaš - Šitum, Lešković, Perić, Gvardiol - Franjić - Baturina, Ćuže, Gjira, Atiemwen - Andrić.

OLIMPIJA: Mrežar - Boakye, Šme, Bagnack, Jurčević - Putinčanin, Tomić - Suljić, Brkić, Cekici - Kidrič; još su igrali: Orbanič, Valenčič, Andrejašić, Kadrič, Kregar, Vasilj, Menalo, Kričkovič, Kurež, Jakupovič.

Možda nije najneobičnija, ali neobična jest bila utakmica Dinama i Olimpije. Naime, prema planu trebala se igrati na Hitrec-Kacianu, ali negdje oko 15.30 iznad Maksimira se otvorilo nebo. Počelo je padati kao da nikad neće prestati, a travnjak pomoćnog Dinamova terena ne upija vodu kao glavni.

Sat vremena prije službenog početka (17 sati) pod maksirskim jugom počeli su vijećati hoće li se utakmica uopće igrati. Prognoza je govorila da će kiša prestati, da će se vrijeme smiriti, pa da baš nisu gosti iz Ljubljane uzalud dolazili, odluka je pala - igra se na glavnom maksimirskom terenu. Što je, pak, uzrokovalo nove organizacijske probleme.

VIDEO: TOMO NIČOTA

Naime, na glavnom terenu nema crta koje omeđuju igralište, određuju šesnaesterac, centar, bijelu točku. Morali su organizatori izmisliti neko prinudno rješenje, pa su granicu terena 'iscrtali' onim kapicama koje se koriste kod treninga, a crte unutar igrališta uspjeli su prikazati također nekim oznakama koje nisu smetale igračima.

VIDEO: TOMO NIČOTA

Međutim, najteže je bilo organizirati tv-prijenos. Naime, HNTV je prenosio utakmicu, kao što će prenositi i ostale Dinamove utakmice s priprema, ali budući da je sva oprema bila na Hitrec-Kacianu, a odluka o prebacivanju na glavni teren došla 45 minuta prije početka, nije bilo šanse da se sva oprema, kamere i monitori prebace u tako kratkom roku na tribine glavnog terena. Rješenje? Kamere su uspjeli dečki s HNTV-a prebaciti na istočnu tribinu pa je kut snimanja bio poptuno suprotan nego inače sa zapadne tribine. A najzanimljivije od svega jest da je komentator Saša Marić ostao na svom mjestu na Hitrec-Kacianu, prenosio je susret gledajući u prazan teren ispred sebe! Dobro, i u ekran na kojemu je išao signal. Snašao se kolega Marić odlično, da čovjek ne zna, nikad se ne bi reklo da nije na samom poprištu događaja.

Inače, utakmica se igrala bez gledatelja što je, da se našalimo, dobra uvertira za ono što Modre čeka na startu europske sezone. Protiv Šerifa ili Saburtala u Maksimiru igrat bez publike, zbog UEFA-ine kazne. Ipak, oko stadiona vidjeli smo nekoliko policajaca, bili su tu i zaštitari, a na tribine su mogli samo mediji i ljudi iz oba kluba i to 'personalizirano', na ime i prezime, novinari i uz posebnu akreditaciju. Vjerojatno, nakon zadnjih događanja oko stadiona i u gradu, grafita, transparenata i prijetećih poruka u Dinamu su dodatno pojačali sigurnost i oprez.

Linker
06. svibanj 2024 22:10