CROPIX
SJAJNA UTAKMICA

VIDEO: PREOKRET U ZAPREŠIĆU OTVORIO VELIKU ŠANSU HAJDUKU U NEDJELJNOM DERBIJU Inter u posljednjim trenucima srušio Lokose i stigao do važne pobjede

U prvom susretu 28. kola HNL-a u Zaprešiću su nogometaši Intera svladali Lokomotivu s 3:2. Zaprešićani su ovom pobjedom praktički osigurali ostanak u Prvoj HNL, a ovakav rasplet najviše pogoduje Hajduku koji pobjedom protiv Osijeka u nedjelju može dohvatiti toliko željeno četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Europu.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 06. travanj 2019. 19:57

INTER - LOKOMOTIVA 3:2 (0:1 - Jakić(6), 1:1 - Serderov(10), 1:2 - Ivanušec(45), 2:2 - Muhar(72), 3:2 - Postonjski (85-11m)

INTER (4-4-2): Matković - Bosec, Šimunec, J.Čeliković, I.Čeliković - Muhar, Postonjski, Brezovec (od 46.Rak ), Conev (od 74.Čulina) - Serderov, Mamut (od 55.Mišković).

LOKOMOTIVA (3-5-2): Grbić - Kolinger, Majstorović, Datković - Karačić, Jakić (od 76.Rakić -), Burić (od 58.Mlinar), Ivanušec, Lecjaks (od 74.Kastrati -) - Uzuni, Radonjić.

Inter je u dramatičnoj utakmici slavio protiv Lokomotive sa 3:2. Ovom su pobjedom Zaprešićani napravili veliki korak ka ostanku u ligi, dok je Lokomotiva izgubila vrijedne bodove u borbi za Europu. Obzirom da je Inter došao do pobjede iz dvojbenog penala vući će se repovi, no to ne smije umanjiti predstavu Zaprešićana. Iako, da je utakmica otišla na drugu stranu također ne bi bilo nezasluženo...

Inter je opet krenuo uspavano, prati ga taj problem cijelo proljeće, a Lokomotiva je baš kao i Osijek u srijedu znala to iskoristiti. Povela je već u šestoj minuti utakmice, Lecjaks je prošao po lijevoj strani i prizemnom je loptom pronašao Jakića koji je lijepo pogodio.

No, izjednačenje je stiglo samo četiri minute kasnije. Naime, nakon nekoliko dobrih dodavanja Ivan Čeliković je sjajno ubacio s desne strane,a Serderov je bio najviši u skoku i glavom je matirao nemoćnog Grbića.

I onda je uslijedio period utakmice gdje se nije imalo što vidjeti osim puno tehničkih pogrešaka kod obje momčadi. Niti Inter,a ni Lokomotiva nikako nisu mogli povezati 4-5 točnih dodavanja.

Posebice je po tom pitanju razočarala Lokomotiva od koje se u prvom dijelu očekivalo više, posebice nakon dobre partije protiv Rijeke i činjenice da se bori za Europu.

No, unatoč neuvjerljivoj predstavi u prvih 45 minuta Lokosi su na predah otišli s prednošću, a za to je zaslužan Luka Ivanušec koji je zabio fantastičan pogodak. Lako se riješio svojeg čuvara i onda pogodio suprotan kut, istina, lopta je okrznula Boseca i dobila drugu putanju i Matković tu ništa nije mogao.

U drugo poluvrijeme opet je bolje ušla Lokomotiva i propustila je dvije velike prilike za zatvaranje utakmice, zicere su propustili Uzuni i Jakić. Kazna je stigla u 72. minuti, Postonjski je ubacio iz kornera, a Muhar se najbolje snašao u gužvi i pospremio loptu u mrežu.

Osokolio se Inter nakon izjednačenja, krenuo i po pobjedu, a onda je u 83. minuti Čulina ubacio po desnoj strani, Mlinar je, čini se srušio Boseca koji je dotrčavao iz drugog plana, nakon manje zadrške Vidulin je pokazao na bijelu točku i drugi žuti karton Mlinaru. Postonjski je bio siguran realizator najstrože kazne. Situacija je jako dvojbena, a po reakcijama nakon utakmice čini se da penal nije postojao, ali sve u svemu kontroverzna odluka.

Lokomotiva je u zadnjih pet minuta pristinula Inter, stvorila je još dvije prilike, ali realizacija nije bila na potrebnoj razini i bodovi su ostali u Zaprešiću.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 14:09