CROPIX
'OVO JE NAŠE, AGRESIVNO LICE'

VULIĆ PRIZNAO DA GA JE PONIJELA ATMOSFERA NA POLJUDU 'Pa dobro, ponijelo me, igrali smo protiv Europskog Dinama! Čvrsta utakmica, prava prvenstvena...

U derbiju 9. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka i Dinama odigrali bez golova. Hajduk i Dinamo odigrali su pred 22 tisuća gledatelja jedan od najgorih derbija uopće, a za 90 minuta dvije najbolje hrvatske momčadi nisu stvorile nijednu priliku.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. rujan 2018. 22:56

Zoran Vulić, trener Hajduka, ponudio je svoje mišljenje o derbiju u press-salonu.

- Čvrsta utakmica, prava prvenstvena, a po ljepoti slažem se da nije bila gledljiva. Prigoda nije bilo, Dinamo je neke polu- prigode imao, ali onako... Ne baš, nisu to bile neke šanse. Bila je odlična atmosfera derbija, bez provokacija, derbi baš muški.

Bili ste nervozni, više nego inače?

- Pa dobro... Ponijelo me, atmosfera, kao i sve na terenu. Svjesni da igramo protiv europskog Dinama... Želim pohvalit moje momke, bitna je agresivnost koju smo digli.

Mladi igrači mogu izgorit, govorili ste, tako je i bilo, Jairo, Ivanovski, Gyurcso?

- Pa Ivanovski je odigrao kvalitetnu utakmicu, možda taj prostor za dobivanje baluna mu nije bio otvoren. Dinamo je duplirao, a vjetar je otežavao igru, ja sam zadovoljan kako su moji igrači odigrali, posebnu fazu obrane.

Tko je zadovoljniji, Hajduk ili Dinamo?

- Ja ne mogu o njima, a ja sam zadovoljan. S agresivnosti koju smo pokazali. Mora biti to naše lice, to agresivno. Šteta što smo izgubili Hamzu za iduću utakmicu zbog kartona, a on je baš u formi.

Da je izbornik Zlatko Dalić bio ovdje, a sigurno je gledao na tv, što je mogao vidjeti?

- Mogao je vidit kvalitetnog desnog beka kao što je Juranović ili talenta kakav se rijetko viđa a to je Olmo... Pa da, možda će dobiti našu putovnicu.

Što je razlog kasnim izmjenama?

- Kako, molim, ne razumijem zbilja pitanje – Vulić je bio načas osupnut.

Mislim, kasnili ste, već su igrači gubili snagu, a vi ste ipak mijenjali u zadnji čas, ponovilo se pitanje.

- Možda je to po vama, po meni zamjene nisu bile zakašnjele.

To je bilo to, Vulić je bio zadovoljan, digao se, pozdravio sve, "laku noć..." rekao je, ali i mahnuo na pozdrav press-galeriji, s osmijehom...

Linker
26. travanj 2024 21:29