Željko Kopić
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

ŽELJKO KOPIĆ NAKON REMIJA U ZAPREŠIĆU PORUČIO 'Trenutno nije lako biti trener Hajduka! Igračima sam rekao da smo u blatu, ali da se moramo izvući'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 23:10

Nogometaši Hajduka još uvijek su bez pobjede u domaćem prvenstvu nakon što su u nedjelju u 5. kolu Prve HNL kod zaprešićkog Intera odigrali 2-2. Inter je dva puta vodio, ali je Hajduk na kraju uspio iščupati remi. Inter je poveo u 15. minuti kada je Čeliković prošao po lijevom boku i dobro ubacio za Komnena Andrića, koji glavom trese mrežu.

No, početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, Hajduk dolazi do izjednačenja zahvaljujući predivnom pogotku 18-godišnjeg Ante Palaverse, koji je sa 20 metara svladao Kelavu. Inter ponovno vodi u 57. minuti nakon smušene reakcije Hajdukove obrane. Andrić je uposlio Marka Vukčevića, koji iz blizine zabija za 2-1. No, Hajduk ipak uspijeva iščupati remi, i to iz penala u 75. minuti Prenga je u kaznenom prostoru srušio Mirka Ivanovskog i sudac pokazuje na bijelu točku, a siguran realizator bio je Ivanovski.

Nakon utakmice svoje mišljenje iznio je i trener gostiju Željko Kopić.

- Mislim da smo od prve minute pokazali da smo došli pobijediti. Imali smo šansu Gyurcsa. Inter je iz prve akcije zabio. Dečki su dobro reagirali, dogovor je bio da napravimo sve da pobijedimo. Bilo je puno dobrih stvari, veći dio susreta smo kontrolirali. Odradili smo dobar tjedan što se tiče treninga, nije lako, ali vjerujem da se možemo izvući iz ove situacije, prenosi Dalmatinski portal.

Je li vam ovo bio najteži tjedan u karijeri?

- Teško mi je, dosta razgovaramo. Trenutno nije lako biti trener Hajduka, rekao sam i sada igračima u svlačionici da smo u blatu, ali da se moramo izvući.

Ima li Hajduk previše stranaca?

- To je priča za malo dublju analizu. Svaki hrvatski igrač je interesantan tržištu. Osuđen si na izlazne transfere, nije lako ni jeftino dobiti kvalitetnog mladog igrača iz HNL-a. Onda je normalno da posežemo za igračima iz inozemstva. Kroz protok vremena ćemo napraviti sve da dovedemo to na optimalnu razinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:41