CROPIX
PRVE REAKCIJE

'ZNALI SMO DA U LUDOM TEMPU NEĆEMO IZDRŽATI SVIH 90 MINUTA' Bišćan otkrio što ga je iznenadilo u derbiju; Oreščanin: 'Rezultat je realan'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2019. 18:27

U derbiju 21. kola Prve HNL Rijeka i Hajduk su na stadionu Rujevica podijelili su bodove u utakmici koja je završila bez pogodaka (0:0).

Obje momčadi imale su po nekoliko sjajnih prilika, ali ipak je veći dio utakmice protekao u čvrstoj igri i taktičkom nadmudrivanju. Po završetku utakmice pred kamerama se prvo pojavio Igor Bišćan.

"Moram biti zadovoljan, mislim da su dečki dali sve od sebe. Neki nisu ni trenirali, neki su igrali pod temperaturom i s virozom, bio sam jako zabrinut. Mislim da je bod u ovakvoj situaciji iznimno dobar. Žao mi je zbog publike što nije bilo golova, ali ovo je za nas povoljan rezultat. Znali smo da u ludom tempu nećemo izdržati 90 minuta, a na klupi imamo klince. Morali smo to odraditi pametno i tim više sam zadovoljan. Oni su bili pokretljiviji i bolji u prvome poluvremenu, a mi u drugome iako sam očekivao suprotno. Nikad ne znaš što možeš očekivati. Što se Rudeša tiče, sretan sam što imam igrače koje imam u ovom trenutku, bitno da ne izgubim još kojeg. Moramo izgurati ovaj period, a kad se stabiliziramo, bit će to sasvim druga momčad."

Nakon trenera Rijeke riječ je dobio Siniša Oreščanin. Strateg Hajduka u prvoj reakciji nije isticao spornu odluku iz 14. minute zbog koje je za vrijeme susreta otvoreno protesti.

"Mislim da je ovo realan rezultat nakon svega što je viđeno. Mislim da je prvo poluvrijeme pripalo nama, nitko nam ne može prigovoriti za prvi dio. Ali nešto se pitalo i Rijeku. Malo je falilo raspoloženja u napadačkom dijelu, pogotovo u zadnjoj trećini. Mislim da bi bilo jako nezgodno za Rijeku da smo mi poveli, ali mislim da je rezultat realan. Bilo je tu i taktičkog nadmudrivanja. Ne treba biti megaloman, zadovoljan sam rezultatom. Očekuje nas Gorica sada, oni su ekipa reaktivna, koja voli igrati na kontru, ali spremit ćemo se, imamo svoj ritam i mikrociklus, oporavit ćemo se dotad i dočekati ih spremni."

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 06:11