Soccer Football - Asian Champions League - Final - First Leg - Kashima Antlers v Persepolis FC - Kashima Soccer Stadium, Kashima, Japan - November 3, 2018 Kashima Antlers' Leo Silva celebrates scoring their first goal with team mates REUTERS/Toru Hanai - RC1716541AA0
REUTERS/Toru Hanai

JAPANSKO SLAVLJE U TEHERANU

HRVATSKI STRUČNJAK BEZ ČUDA U AZIJSKOJ LIGI PRVAKA Japanci obranili prednost i postali prvaci u paklenoj atmosferi pred 80 tisuća fanatičnih navijača

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.11.2018. u 18:29

 • Iranski prvak Persepolis, čiji je trener naš Branko Ivanković, nije uspio osvojiti Azijsku ligu prvaka nakon što je u uzvratu protiv Kashime u Teheranu odigrao bez golova, 0-0. U prvom susretu u Japanu Kashima je slavila s 2-0 i osvojila naslov.

  Pred 80.000 fanatičnih navijača na stadionu Azadi Persepolis nije uspio napraviti čudo, ali je i plasman u finale najelitnijeg kontinentalnog natjecanja najveći uspjeh Ivankovića i Persepolisa. Kashimi je to prvi azijski naslov.

   

  Utakmica će pamtiti i po činjenici da su iranske vlasti dopustile po prvi puta nakon 1981. godine ženama ulaz na stadion u Teheranu.

  Agencija Tasnim tvrdi da je veliki broj žena ušao na stadion Azadi, koji prima 80.000 gledatelja, a jedan od TV-reportera izvijestio je da više od 500 žena, većinom rodbine igrača i članica iranskih ženskih nogometnih selekcija, pratila je izravno susret.

   

  Iz drugih medija