MADRID, SPAIN - MAY 01: Referee Cueneyt Cakir seen during the UEFA Champions League Semi Final Second Leg match between Real Madrid and Bayern Muenchen at the Bernabeu on May 1, 2018 in Madrid, Spain. (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

SLUŽBENO POTVRĐENO

INOVACIJE U LIGI PRVAKA Uefa uvela promjenu koja se pokazala uspješnom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 05.07.2018. u 14:36

 • UEFA se odlučila za jednu novost u Ligi prvaka i Europskoj ligi od iduće sezone pa će tako klubovima biti moguće uvesti četvrtu izmjenu u produžecima utakmica tih elitnih klupskih natjecanja, objavila je u četvrtak europska krovna nogometna organizacija.

  FIFA je početkom ove godine odobrila uvođenje četvrte izmjene u produžecima na svojim natjecanjima i to se pravilo pokazalo dosta uspješnim na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

  Prema UEFA-inim pravilima, momčadi kpoje se natječu u Ligi prvaka i Europskoj ligi smiju imati tri izmjene u regularnom dijelu utakmice, ali, ako dođe do produžetaka, smiju uvesti još jednu, četvrtu, izmjenu.

  Momčadi koje u prvih 90 minuta utakmice naprave svega dvije izmjene imat će pravo na ukupno četiri do kraja produžetaka.

  UEFA je također objavila da klubovi koji se natječu u Ligi prvaka i Europskoj ligi smiju na popis staviti maksimalno sedam zamjena, osim za finale kada će smjeti imati 12 zamjena.

  Tagovi
  Iz drugih medija