Prvi čovjek Uefe Aleksandar Čeferin
 Getty Images
POČASNI GOST

IZJAVE UEFA-INOG PREDSJEDNIKA GLASNO SU ODJEKNULE U HRVATSKOJ Za primjer istaknuo dvojicu Vatrenih, otvoreno progovorio o Thompsonu i incidentu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2018. 09:01

Predsjednik UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, gostovao je u Ljubljani na Fakultetu za društvene znanosti.

Ondje je progovorio o brojnim zanimljivim temama. Jedna od njih bila je i slovenska reprezentacija koja je dobila novog izbornika - Matjaža Keka.

"Imamo dovoljno dobru ekipu, ali nedostaje nam malo lojalnosti. Potreban je ponos da igraš za svoju reprezentaciju. Jesu li Luka Modrić i Mario Mandžukić trebali igrati za Hrvatsku? To im nije bilo potrebno, ali su ponosni da igraju za reprezentaciju", rekao je Čeferin, prenosi rtvslo.si.

Soccer Football - Champions League Group Stage Draw - Grimaldi Forum, Monaco - August 30, 2018   UEFA President Aleksander Ceferin presents Real Madrid's Luka Modric with the UEFA Men’s Player of the Year award   REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

*O uvođenju VAR-a u Ligu prvaka od nokaut faze.

"VAR nije tako skup kako se čini. Potrebna je samo dobra tv-produkcija i posebna soba. U Njemačkoj se sve upravlja iz centra u Kölnu, u Italiji iz kombija. U Sloveniji bi mogli sljedećih godina očekivati VAR".

Čeferin je izjavi osudio seksizam i nacionalizam. Komentirao je incident koji se dogodio u ponedjeljak na svečanoj dodjeli Zlatne lopte kada je prezenter Martin Solveig pitao norvešku nogometašicu Adu Hegerberg zna li tverkati.

"Taj čovjek je je bedak koji se ne zna ponašati i neće više voditi takve događaje".

Na temu nacionalizma dotaknuo se Marka Perkovića Thompsona.

"Njihov patriotizam ih je odveo do uspjeha, ali ne treba brkati domoljublje s nacionalizmom, to je velika pogreška".

Linker
26. travanj 2024 07:19