Milos Bicanski/Getty Images
Getty Images

POČASNI GOST

IZJAVE UEFA-INOG PREDSJEDNIKA GLASNO SU ODJEKNULE U HRVATSKOJ Za primjer istaknuo dvojicu Vatrenih, otvoreno progovorio o Thompsonu i incidentu

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.12.2018. u 08:01

 • Predsjednik UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, gostovao je u Ljubljani na Fakultetu za društvene znanosti.

  Ondje je progovorio o brojnim zanimljivim temama. Jedna od njih bila je i slovenska reprezentacija koja je dobila novog izbornika - Matjaža Keka.

  "Imamo dovoljno dobru ekipu, ali nedostaje nam malo lojalnosti. Potreban je ponos da igraš za svoju reprezentaciju. Jesu li Luka Modrić i Mario Mandžukić trebali igrati za Hrvatsku? To im nije bilo potrebno, ali su ponosni da igraju za reprezentaciju", rekao je Čeferin, prenosi rtvslo.si.

  Soccer Football - Champions League Group Stage Draw - Grimaldi Forum, Monaco - August 30, 2018 UEFA President Aleksander Ceferin presents Real Madrid's Luka Modric with the UEFA Men’s Player of the Year award REUTERS/Eric Gaillard
  REUTERS/Eric Gaillard
   

  *O uvođenju VAR-a u Ligu prvaka od nokaut faze.

  "VAR nije tako skup kako se čini. Potrebna je samo dobra tv-produkcija i posebna soba. U Njemačkoj se sve upravlja iz centra u Kölnu, u Italiji iz kombija. U Sloveniji bi mogli sljedećih godina očekivati VAR".

  Čeferin je izjavi osudio seksizam i nacionalizam. Komentirao je incident koji se dogodio u ponedjeljak na svečanoj dodjeli Zlatne lopte kada je prezenter Martin Solveig pitao norvešku nogometašicu Adu Hegerberg zna li tverkati.

  "Taj čovjek je je bedak koji se ne zna ponašati i neće više voditi takve događaje".

  Na temu nacionalizma dotaknuo se Marka Perkovića Thompsona.

  "Njihov patriotizam ih je odveo do uspjeha, ali ne treba brkati domoljublje s nacionalizmom, to je velika pogreška".

  Iz drugih medija