Stadion Opus Arena Osijek

 Nk Osijek
PROMAŠAJ SVIH PROMAŠAJA

Gaf velikog šefa: To što je izjavio o ‘najboljem hrvatskom stadionu‘ u sukobu je sa zdravim razumom

Novi Osijekov stadion nedvojbeno je najmoderniji, ali ujedno i jedini pravi nogometni stadion u Hrvatskoj
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 11. travanj 2024. 18:05

"Hrvatska nema nijedan stadion koji bi mogao ugostiti neku ozbiljnu utakmicu. Još je najbolji riječki stadion. Osijek je novi, ali sve je to malo. A Poljud i Maksimir su sramota", izjavio je Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe u intervjuu koji je dao za Nacional. I većinu toga dobro je i istinito rekao.

No, vrag je uvijek u detaljima. Ne znamo što je Slovenca motiviralo da kaže kako je, pokraj osječke Opus Arene, u Hrvatskoj još uvijek "najbolji riječki stadion", ali taj dio njegove izjave definitivno ide pod onu narodnu, ‘‘lupio i ostao živ‘‘. Da je Čeferin, primjerice, rekao da je riječki stadion najljepši, to bi bilo pitanje ukusa, a o ukusima se ne raspravlja. No, kada kažeš da je nešto najbolje, onda se podvrgavaš skeneru mjerljivosti, a u ovom slučaju to je itekako mjerljivo.

image
FRANCK FIFE Afp

Naime, osim što je takva izjava u sukobu sa zdravim vidom, da ne kažemo razumom, najbitnije je da je ona u sukobu s činjenicama. I to konkretnim. Naime, novi Osijekov stadion nedvojbeno je najmoderniji, ali ujedno i jedini pravi nogometni stadion u Hrvatskoj sa svim natkrivenim tribinama, samim time i najbolji, projektiran tako da pogled sa svake od 13.005 sjedalica, dakle sa svake tribine, nudi kompletan dojam utakmice i doživljaj kakav ne nudi niti jedan drugi hrvatski stadion. Također, NK Osijek i projektanti Opus Arene vodili su računa i o tome da se svi na stadionu, pa tako i gostujući navijači, osjećaju kao ljudi, a ne kao pilići ili divlje životinje u zoo vrtovima.

O kvaliteti travnjaka ne treba trošiti riječi, a kada se tome doda i trening kamp, jasno je da je Osijekov kompleks "svemirski brod" za sve u Hrvatskoj, o kojem je s oduševljenjem govorio i naš nogometni velikan Luka Modrić. Ovdje ćemo reći, na žalost, jer bi svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj trebali u svojim gradovima uživati u takvim stadionima, ali to je pitanje za državnu vlast, kao i za gradske vlasti. Naravno, Opus Arena ima i Uefa 4 standard, pa možda ne bi bilo loše da Čeferinu netko to iz Uefe šapne. Usput, još jedan podatak, Osijekov stadion kapacitetom je veći od stadiona Maribora, dok Stožice u Ljubljani, koja ima triput više stanovnika od Osijeka, imaju tek za 3000 gledatelja veći kapacitet od Opus Arene. Bilo kako bilo, Slovenac je pozvan da dođe u Slavoniju.

- Pozivam gospodina Čeferina da nas posjeti, da obiđe Opus Arenu i uvjeri se koja je razlika između našeg stadiona i stadiona Rujevica. Vjerujem da će nakon toga korigirati svoju izjavu - poručio je Vlado Čohar, direktor Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:20