Damir Krajac / CROPIX
OZRAČJE U SLOVENIJI

JE LI SE DINAMO VEĆ OPROSTIO OD ČOVJEKA KOJI JE NOSIO MODRE DO POVIJESNOG REZULTATA? 'Nisam ni očekivao da će i iduće sezone biti na Maksimiru'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. lipanj 2019. 17:36

Koliko Danija Olma vole u Dinamu i koliko ga smatraju svojim, uvjerili smo se u četvrtak navečer. U hotelskom lobiju gledala se polufinalna utakmica Eura U-21, dvoboj između Španjolske i Francuske. Okupili su se tu i trener Bjelica i suradnici, neki igrači, svi zajedno su navijali za Španjolsku, zbog Danija Olma. Svaki Danijev dobar potez popratili su pljeskom i komplimentom, a kad je Olmo zabio, neki su bili i euforičniji. Kao da je zabio za Dinamo. Na kraju dvoboja ustao je Bjelica i odlazeći iz lobija još jednom rekao:

- Bravo Dani, bravo, svaka čast!

Ima još prostora

Dan poslije svi su u Dinamovoj svlačionici i delegaciji pričali o Olmu i njegovu veliku uspjehu, ali i tome što sve to znači za Dinamo. Evo, u samo nekoliko tjedana Modri su imali igrača u finalu U-20 SP-a, bio je to Korejac Kim koji, doduše, još nema tu Olmovu klasu i karizmu, koja će nakon ovog Eura sigurno biti još veća. O Olmu priča veliki dio nogometnog svijeta, nije čudno da je Bjelica iznimno ponosan na svog igrača.

- Svi smo gledali utakmicu, kasnije smo mu i čestitali. No, moram vam iskreno reći, Olmo je nedovoljno iskorišten u mladoj španjolskoj reprezentaciji, igra na svojih 50%. Puno više može dati u sredini terena. U njegovoj igri još ima prostora - rekao nam je Bjelica koji Olmove uspjehe, naravno, doživljava i kao svoje.

Zagreb, 260519.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Jer ipak je on prošle sezone iz Olma izvukao maksimum.

- Ponosan sam na njega, jasno da to doživljavam kao svoj osobni uspjeh, ali i uspjeh svih nas, cijelog kluba.

Medalja ima i drugu stranu, nakon ovakvog Eura teško je očekivati da će se Olmo vratiti u Dinamo, da će i iduće sezone igrati za Modre?

- Ma, nisam ja ni očekivao da će Olmo biti igrač Dinama iduće sezone. Realan sam, mislim kako je on sada potpuno sazrio, ljudski i igrački i da mu je sad vrijeme za ozbiljan iskorak. Dani je jako dobar dečko, sve je to zaslužio. Međutim, naravno, mi ga sigurno nikome nećemo pokloniti. Pogotovo kad vidite koliko se novca daje za neke igrače, a Olmo je taj rang čak i boljih od nekih. Recimo, Atletico je doveo Marcosa Llorentea za 40 milijuna, a ne mogu se baš sjetiti nekih njegovih velikih utakmica - simptomatično je kazao Bjelica.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Cimer mu je u Dinamu (bio) Amer Gojak, koji bi sad mogao ostati sam u sobi.

- Gledao sam utakmicu, čestitao sam mu na golu, odigrao je odlično. Ako ode iz Dinama, nedostajat će nam, ako ostane bolje za sve nas - kratko je kazao Gojak, dok je svog suigrača, mladog Španjolca nahvalio i Bruno Petković.

- Dani je odličan igrač i odličan dečko, drago mi je zbog njega što je u finalu i što tako uspješno igra za Španjolsku. Zaslužuje sve najbolje destinacije, ovog ljeta ili kasnije, vidjet ćemo.

Joao Felix otišao je za više od 120 milijuna eura iz Benfice, je li on toliko bolji igrač od Olma? Ili, koliko vrijedi Dani?

- Nisam kompetentan previše pričati o Joau Felixu jer ga nisam puno gledao, ali u ove dvije utakmice protiv nas nije napravio ništa što nije napravio i Dani - kaže Petković.

Veliki rezultat

I Mislav Oršić pratio je partije svoga suigrača na Euru, također je sretan zbog Olmova uspjeha.

- Pratio sam, samo prvu utakmicu nije igrao i svaka mu čast, to je veliki rezultat. Nadam se da će i u finalu biti uspješan, navijat ćemo za njega - priča Oršić, koji je svjestan da će Olmo nedostajati ako ovog ljeta napusti Maksimir.

- Sigurno će nedostajati. Bio je jedan od naših najboljih igrača ove sezone, puno je golova zabio i stvorio kvalitetnih akcija, ali imat ćemo igrača koji će ga znati zamijeniti - tvrdi Oršić.

Sigurno će i u nedjelju biti gužva pred ekranima u Moravskim Toplicama i momčad će navijati za svoga Danija. Koji će vjerojatno otići ovog ljeta, vidjet ćemo za koju svotu, ali će uvijek ostati zapamćen kao jedna od najboljih Dinamovih akvizicija ikad. Nakon svega jasno je da se Dinamo pomalo privikava na život bez Danija Olma.

Linker
26. travanj 2024 12:36