Damir Krajac / CROPIX
PRIJEKO POTREBNO POJAČANJE

TRAJE PRIJELAZNI ROK, NA DINAMOVU ADRESU SVAKODNEVNO PRISTIGNE NEKOLIKO NOVIH IMENA Evo koji je idealan tip igrača kakav je sada Bjelici potreban

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. srpanj 2019. 10:42

I dalje je miran ovaj prijelazni rok, barem u odnosu na neke prijašnje, kad se svakoga dana znalo nešto događati, dolazak, odlazak, bilo što.

Zasad, osim Rrahmanija u jednom i Pinta u drugom smjeru - ništa. Priča se i dalje svodi na isto, želja je dolazak lijevog beka i Luke Ivanušeca.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Luka Ivanušec s loptom

I dok na pitanje o Ivanušecu svi, službeno i neslužbeno odgovaraju kako bi “to trebalo biti riješeno”, već tijekom nadolazećeg tjedna, oko lijevog beka još nema konačnog rješenja. Nenad Bjelica ne želi previše pričati o prijelaznom roku, jer imena ionako neće reći, a sve ostalo svodi se na isto: tražimo, gledamo...

Tako i dalje Dinamov trener svakodnevno gleda potencijalne nove igrače, uzima mobitel, razgovara sa suradnicima. I onima u Zagrebu i onima u Moravskim Toplicama. Kako čujemo, svakodnevno na Dinamovu adresu stigne nekoliko imena igrača od raznih menadžera, igrača koji bi možda mogli doći u obzir za popunjavanje te pozicije.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Kakve igrače preferira Bjelica? Ima više faktora koji utječu na konačan odabir, apsolutna kvaliteta i nije jedini kriterij. Idealno bi bilo da je igrač s “ovih prostora”, netko tko zna jezik, ako k tome zna i Dinamo još bolje, da se može što prije i bolje prilagoditi u novoj momčadi.

Jasno, kao i kod svih igrača koje selektira Bjelica bitan je karakter, a idealno bi bilo i da je neki rastom malo viši igrač. Jer, očito su u Dinamu primijetili da je obrambena linija u prosjeku dosta niska i da je i to bio razlog što su prošle sezone Modri primali dosta golova iz prekida. Pa kad već Theophile i Dilaver nisu “neboderi”, da barem lijev bek bude igrač koji će im pomagati u skoku. No, dakako da je teško pronaći igrača svih tih karakteristika, onoga koji bi baš po svemu odgovarao Bjeličinim idealima, pa će možda Dinamov trener “križati” plusove i minuse i u dogovoru s Upravom pronaći idealnog lijevog beka.

Zagreb, 270818.
Stadion Maksimir.
Uzvratna utakmica Play offa Lige Prvaka, trening  GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Petar Stojanovic, Mario Budimir, Emir Dilaver, Arijan Ademi, Dani Carvajal Olmo, Mislav Orsic.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Damir Krajac/CROPIX / CROPIX
Dinamo skupna

Vremena nema puno, svakim danom priprema ova momčad odmiče u fizičkoj spremi od onih kojih nema, ali Dinamo ne žuri. Ne žele u Maksimiru dovesti nekoga samo da bi ga doveli i ispunili formu, svi žele da taj koji dođe bude doista pojačanje a ne da samo popuni rupe.

Inače, prije no što se reprezentativci potpuno uključe u rad s momčadi i počnu konkurirati za utakmice, situacija po pozicijama je ovakva; za desnog beka “tuku” se Pinto i Šitum, no sad ulaze u kadar Moharrami i Stojanović, pa bi Šitum trebao, zasad, biti konkurencija Leovcu na lijevoj strani. No, tamo je i mladi Gvardiol, koji istovremeno “prijeti” i četvorici starijih stopera. Na tim pozicijama barem zasad je sve jasno, Dilaver, Theophile, Lešković i Perić četvorka je koja bi trebala iznijeti najveći dio sezone.

Trnava, 241018.
City Arena, stadion Antona Malatinskeho.
Trening GNK Dinamo pred sutrasnju utakmicu sa Spartakom.
Na fotografiji:    Dino Peric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Dino Perić

Gužva u napadu

Franjić je dosad bio jedini zadnji vezni, dobro, ponekad mu se pridruži Gjira, ubrzo će u puni pogon i kapetan Ademi, a kad se vrati Šunjić, jasno je koja će dvojica voditi glavnu riječ. Premda je, jasno, moguća i ona varijanta u kojoj će Šunjić igrati povučenije, a Ademi isturenije.

Na desnoj strani, dok potpuno ne uđe Kadzior, Hajroviću je glavni konkurent Baturina, Đurasek je alternativa Atiemwenu, Ćuže i već spomenuti Gjira bore se za svoje mjesto pod suncem. No, povratkom More, Gojaka, Majera, a možda i Olma te dolaskom Ivanušeca, tu će gužva biti poprilična pa za mlade asove još manje prilika i minuta.

Zagreb, 020319.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 23.kolo, seniori, utakmica NK Lokomotiva - GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Denis Kolinger, Dani Carvajal Olmo, Lovro Majer.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Na lijevoj strani Oršića “pritišće” Marin, čak i Atiemwen, dok je u napadu trojac Petković-Gavranović-Andrić. E, tu bi mogla biti posebno velika bitka za minute i golove, jer, sva trojica su startala od početka, svi su zdravi, spremni, gladni pogodaka. Nemaju previše prava na pogrešku i promašaje, ta će borba biti intrigantna, odlučivat će nijanse. Pogotovo između Petkovića i Gavranovića, oni su trenutno ipak ispred Andrića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 03:51