Foto: Damir Krajac/CROPIX
SASTAV ZA ODDS

KAKO NASLJEDNIK IVAJLA PETEVA NAMJERAVA OTVORITI DINAMOVU EUROPSKU PREMIJERU? Mlada zvijezda od prve minute, ali 'kapitalac' neće biti spreman

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2017. 14:43

Kakav će sastav Mario Cvitanović sučeliti Norvežanima? Nema, zapravo, nepoznanica. U ove dvije startne utakmice HNL-a koristio je 16 igrača, na oba sraza nastupili su Livaković, Antolić, Benković, Ćorić, Fernandes, Fiolić, Gojak, Hodžić, Moro, Sigali, Soudani i Stojanović, dok su jedan nastup ubilježili Sosa, Lecjaks, Rrahmani i Knežević.

Sasvim je izvjesno da će na vratima biti Livaković, desno Stojanović, lijevo Lecjaks, s parom stopera Sigali - Benković. Dvojac defenzivnih veznih također bi trebao biti poznat, to su Antolić i Moro, dok će napad tvoriti Soudani desno, Fernandes lijevo, a Hodžić će, jasno, biti špica.

Salzburg, Austrija, 240816.
Red Bull Arena.
Uzvratna nogometna utakmica play-offa Lige prvaka, GNK Dinamo protiv FC Salzburga.
Na fotografiji: slavlje Ante Corica nakon pobjede.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Ante Ćorić Dinamo

Dakle, jedina bi dvojba mogla biti hoće li na mjestu centralnog veznog zaigrati Ante Ćorić ili Amer Gojak. U prvoj prvenstvenoj utakmici s Istrom 1961 starter je bio Ćorić, što sugerira da je on izbor Marija Cvitanovića za poziciju startera. Međutim, zbog ozljede je izašao u 55. minuti, pa ga je zamijenio Gojak, koji je startao u udarnoj momčadi protiv Cibalije. Protiv Vinkovčana Ćorić je ušao u 60. minuti umjesto Soudanija.

Ipak, s obzirom na to da se Ćorić potpuno oporavio od sitnih problema sa zadnjom ložom, za vjerovati je da će on biti starter protiv Oddsa.

Za razliku od prošlih sezona gdje su treneri Modrih dosta miksali sastave, izgleda da bi ove sezone moglo biti nešto drukčije, da će Cvitanović ipak imati čvrstu jezgru udarne jedanaestorice. Na vratima je nedodirljiv reprezentativac Livaković, isto je tako nedodirljiv stoperski par Sigali - Benković. Na desnoj se strani totalno profilirao Stojanović, koji je, očito, u velikoj prednosti ispred Matela.

Lijevo je, logično, prvi izbor Lecjaks, mada je za očekivati, ako ne dođe do transfera, da će tu priliku dobovati i Borna Sosa. U defenzivnoj su veznoj liniji Moro i Antolić, ali tu stiže Doumbia, pa će se njih trojica, vjerojatno, rotirati. Ante Ćorić i Amer Gojak igrat će na poziciji polušpice, vjerojatno će Ćorić biti prvi izbor, dok Soudani, Fernandes i Hodžić u napadu, zapravo, i nemaju pravu konkurenciju. Makar, treba vidjeti kako će se nakon ozljede vratiti Dani Olmo.

Doumbia dobio papire, ali ipak propušta Odds

Reprezentativac Malija, Dinamovo pojačanje na poziciji defenzivnog veznog Tongo Doumbia neće igrati protiv norveškog Oddsa. Još nije dovoljno spreman, pa je sasvim jasno da trener Mario Cvitanović neće riskirati. Doduše, do jučer Doumbia nije ni mogao igrati za Modre. Naime, tek je oko podneva u HNS je za Doumbiju stigao tzv. ITC, međunarodna dozvola za igranje. Društvo iz Francuskog saveza nije bilo pretjerano ažurno, pa se, eto, moralo malo pričekati.

Da je posve spreman, igrao bi protiv Norvežana jer se u pretkolima europskih kvalifikacija na listu može dodati dodatni igrač. Jučer mu je, nakon dolaska dozvole iz Francuskog saveza, HNS odobrio registraciju, te je tako Doumbia i službeno postao igrač Modrih. Sad je sve na njemu, kad bude posve spreman, Cvitanović ga gura u vatru, moglo bi se to dogoditi već protiv Hajduka odnosno Rijeke.

Linker
26. travanj 2024 21:32