Damir Krajac / CROPIX
'SAD KREĆE PRAVI POSAO'

FOTO: VATRENI STIGLI U ZAGREB Ponosni Dalić: 'Imamo temelj u mladim igračima i navijačima, ali imamo i jedan problem. To do ožujka moramo promijeniti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2018. 16:54

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Zagreb nakon utakmice kojom je ove nedjelje zaključila svoju priču u premijernom izdanju Lige nacije. Izabranici Zlatka Dalića na Wembleyju su izgubili 2:1 i tim rezultatom pogurali Engleze prema završnici natjecanja.

Bez obzira na taj ishod, Vatreni, kao i većina navijača, zauvijek će pamtiti 2018. godinu i povijesno srebro sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Definitivno ostaje jedan žal jer smo do 80. minute imali prvo mjesto. Imali smo Final Four, imali sve u svojim rukama. Izgubili smo utakmicu u zadnjih 10 minuta, ali ja sam veseo, ponosan i sretan jer smo napravili sjajne stvari u godinu dana. Sad kreće pravi posao kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo za koje moramo biti maksimalno spremni. Očekujemo da ili Poljska ili Njemačka ne dobiju utakmicu pa da budemo sigurni nositelji što bi nam olakšalo put. Mi imamo temelj u mladim igračima i navijačima. No, imamo i taj jedan problem s bekovima, pogotovo s Vrsaljkom koji ne može igrati svaka tri dana. To do ožujka moramo promijeniti", izjavio je Dalić po povratku u glavni grad Hrvatske.

Izbornik se požalio i na još jednu bolnu točku ove generacije, a to su golovi iz prekida.

"Brojao sam u avionu. Primili smo 12 golova iz prekida u mojoj eri. Protivnici su nam zabili devet iz prekida i tri iz jedanaesterca, to moramo mijenjati", zaključio je izbornik.

Linker
27. travanj 2024 04:07