CROPIX
GUDELJ ZA SD

LEGENDA BEZ STRAHA UOČI ODLUČUJUĆE UTAKMICE NA WEMBLEYJU 'Bit će otvoreno, ali više nitko protiv Hrvatske nije favorit. Sami smo podigli tu ljestvicu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. studeni 2018. 09:23

Mislim da je Hrvatska u ovoj utakmici pokazala svoje zajedništvo. U ovakoj divnoj pobjedi mislim da ne možemo reći da je netko podbacio, jednostavno su svi odigrali itekako pozitivno. Naravno, stvarno mi je drago za Jedvaja i njega želim istaknuti, pokazao je svoj talent kojeg ima u utakmici protiv jedne Španjolske - kaže nam legendarni Ivan Gudelj.

- S obzirom na prošlu utakmicu protiv Španjolaca djelovali smo puno svježije. Pokazali smo napredak u organizaciji i disciplini. Imamo odličnu reprezentaciju i izbornika koji je taktički izvrsno postavio momčad. Odlično smo odradili posao iza lopte, dok su oni imali posjed. Iz oduzetih lopti stvarali smo im probleme, tako smo i zabili prvi gol. Vezni igrači odigrali su vrhunski, a krila su onda radila svoj posao. Nakon poraza od 6:0 vratili smo se na pravi način.

- Pokazali smo taktičku zrelost. Čuvali smo snagu, nismo jurcali bezglavo na njihov standardni posjed. Bili smo izuzetno organizirani, duplirali njihove igrače, a mi s druge strane imali sjajne igrače za kontru.

- Nakon primljenog pogotka uspjeli smo se obraniti da ne primimo gol za 2:1. U tim situacijama Kalinić je bio izrazito dobar. Mislim da smo općenito drugo poluvrijeme bili opasniji, Rebić je imao mrtvu šansu za 3:1 nakon što su nam Španjolci ostavili prostora. Šteta da to nije zabio!

- Treba svakako pohvaliti Vlašića, Brekala i Jedvaja. To su mladi igrači koji su se pokazali kao sjajan potencijal, a posebno Jedvaj koji je na drugoj stativi poentirao dva puta. Smjena generacije ide u dobrom smjeru.

- Mislim da ova pobjeda nije neko iznenađenje. Kad si drugi na svijetu, očekuje se da Hrvatska može svakog pobjediti. Ali to je i realno jer imamo uspjeh. Uz to imamo ne samo sadašnje igrače nego i mlade koji tek dolaze. Ne trebamo se bojati za budućnost.

- Engleska ima jako dobar potencijal i njihova će momčad sigurno rasti. Teško je prognozirati rezultat, bit će otvorena utakmica, ali više nitko protiv Hrvatske nije favorit. Mi smo sami podigli tu ljestvicu. Ova pobjeda protiv Španjolske podiže nam samopouzdanje i mislim da ih možemo dobiti i ostvariti prolaz dalje. To nam ne bi bilo prvi put - zaključuje Gudelj.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 23:04