NIKSA STIPANICEV Cropix
LIGA NACIJA

Gračan optimističan uoči važne utakmice protiv Norvežanki, kapetanica Bačić: ‘Hrvatski dres je jako težak‘

Hrvatske nogometašice su u svojoj skupini Lige B osvojile drugo mjesto, iza Finske
Piše: HinaObjavljeno: 22. veljača 2024. 18:20

Već je dosad hrvatska ženska nogometna reprezentacija napravila veliki posao, rekao je izbornik Nenad Gračan uoči ogleda protiv Norvežanki, prve utakmice dodatnih kvalifikacija za ulazak u elitnu Ligu A Lige nacija iduće sezone.

Prva utakmica igra se ovog petka na osječkoj Opus Areni s početkom u 18 sati, dok je uzvrat na rasporedu 27. veljače u Stavangeru.

“Djevojke su spremne za ono što nas čeka. Volio bih da djevojke u petak imaju veliku podršku naših navijača kako bi pokušali napraviti pozitivan rezultat, iako to neće biti jednostavno s obzirom na to da igramo protiv europskih i svjetskih prvakinja i olimpijskih pobjednica. Riječ je o zaista moćnoj reprezentaciji, ali zaslužili smo igrati ove velike utakmice. Nastojat ćemo iskoristiti slabosti norveške reprezentacije, ako ih uopće ima i odraditi utakmicu na najbolji mogući način”, rekao je prije dvoboja izbornik Gračan.

image
VLADO KOS Cropix

Hrvatske nogometašice su u svojoj skupini Lige B osvojile drugo mjesto, iza Finske, dok je Norveška u svojoj skupini Lige A bila treća.

“Očekujemo da pristup bude pravi, da igračice u igri budu maksimalno odgovorne i da radimo što manje pogrešaka. Norveška je jedna od deset najboljih reprezentacija na svijetu, uvijek su na završnicama europskih i svjetskih prvenstava, norveške reprezentativke igraju u najvećim europskim klubovima. Maksimalno ih uvažavamo, ali najvažnije je da naše igračice shvate da uz odgovornu i kvalitetnu igru možemo ostvariti dobar rezultat“, dodao je Gračan, a pozitivno razmišlja i kapetanica te vratarka Doris Bačić.

“Svjesne smo što nas čeka, protekle smo dane iskoristili najbolje što smo mogle u vidu treninga. Nadamo se pozitivnom rezultatu, spremne smo za ovu utakmicu od onoga dana kad smo pobijedile Rumunjsku i izborile dodatne kvalifikacije. Cure svaki dan žive za ovu utakmicu. Hrvatski dres je jako težak, nama svaka utakmica za reprezentaciju jako puno znači. Međutim, napravili smo ogroman rezultat plasmanom u dodatne kvalifikacije. Moramo biti ponosne i uživati u ova dva ogleda“, rekla je Bačić.

Linker
27. travanj 2024 13:54