Reuters/Carl Recine
PIŠU ENGLESKI MEDIJI

'OSJETIO SE IZOSTANAK RAKITIĆA, ALI HRVATI SU NA WEMBLEYJU ISPALI ŽRTVE RASPOREDA' Englezi su dočekali svoju malu osvetu za Rusiju, ali su priznali...

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. studeni 2018. 17:20

Englezi su dočekali malu osvetu za Rusiju, a godinu su nakon 17 utakmica završili u dramatičnom, ali pobjedničkom stilu.

“Napokon smo ove godine imali pobjedu na jedanaesterce na velikom natjecanju, igrali smo polufinale Svjetskog prvenstva, pobijedili Španjolsku na njihovu terenu i na kraju se plasirali kao najbolji iz skupine u Final Four Lige nacija. Kakva godina za Englesku i Garetha Southgatea”, ispisano je na početku komentatorskog teksta u Telegraphu.

Naglašeno je u Telegraphu da ovo nije utakmica na nivou moskovskog polufinala SP-a, ali ipak pobjeda vrijedi.

“Nije susret iste razine, ali Engleska je imala povjerenja u vlastitu moć, baš u trenutku kada se činilo da je sve nepovratno otišlo.”

Oduševljeni su Englezi svojim uspjehom, a koliko je igračima Garteha Southgatea značila pobjeda, jasno govori i pjesma kojom su završili utakmicu i kalendarsku 2018. godinu.

“Zapjevali su ‘Football’s Coming Home’, istu onu pjesmu koju su pjevali ovog ljeta kada su dosegli polufinale u Rusiji.”

Independent naglašava kako su, unatoč ranoj fazi novog natjecanja, pobjeda i prvo mjesto u skupini bili jako važni.

“Pobjeda je bila pitanje ponosa. Sada se Engleska može mirno posvetiti pripremi za Final Four u Portugalu, u lipnju sljedeće godine”, rečeno je u Independentu.

U taktičkom aspektu pohvalio je Independent poteze Southgatea koji je uvođenjem Dele Allija, Lingarda i Jadona Sancha promijenio ritam utakmice.

“Sve je izgledalo drukčije uvođenjem ovog terceta. Ali, mora se reći da je i Delph imao svoja dobra razdoblja u pomalo neočekivanoj ulozi playmakera ‘a la Pirlo’. U sredini je Engleska imala dominaciju i u prvom dijelu kada je Hrvatska uz sjajnog Lovru Kalinića teško odolijevala napadima. Osjetio se izostanak Rakitića, ali i činjenica da je Hrvatska pred tri dana igrala tešku utakmicu sa Španjolcima. Na Wembleyju su Hrvati ispali i žrtve rasporeda.”

Telegraph je puno prostora posvetio analizi igre, svemu onome što se događalo tijekom 90 minuta susreta na Wembleyju.

“Engleska je diktirala ritam, promašivala šanse. Jesu li Englezi to morali platiti? Naravno da jesu. Brekalo je poveo, Vlašić nastavio akciju, a Kramarić poentirao. Nakon osam dodira lopte u kaznenom prostoru”, izračunali su novinari Telegrapha.

Sunday Express naglasio je kako je utakmica dugo izgledala kao podsjetnik na nedavni dvoboj istih suparnika.

Naglasak na natjecanju

“Nakon pogotka Kramarića izgledalo je da je sve izgubljeno, međutim dva pogotka u posljednjih 15 minuta stvorili su junake od engleskih reprezentativaca.”

Još je Independent za kraj donio zaključak o važnosti Lige nacija.

“Bolje je kada se reprezentacije natječu. Naglasak je na natjecanju, a ne prijateljskim utakmicama koje gledamo s dosadom u očima dok izbornici mijenjaju devet igrača po utakmici. Engleska i Hrvatska su se borile za rezultat, za prvo mjesto u skupini. Zato je Liga nacija potrebno natjecanje. Kada je Kramarić zabio, cijeli stadion je ostao zatečen, kada je Lingard poentirao, podigli su se na noge, a zgoditak Kanea doveo je do kolektivnog oduševljenja. Zar to sve ne govori da je utakmica imala svoj značaj, da se Liga nacija igra za bodove. Nije svjetsko prvenstvo, ali ima naboj velikih utakmica.”

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 11:41