Moskva, Rusija, 090718.
Stadion Luznjiki
FIFA World cup Russia 2018.
Izbornik Zlatko Dalic i Dejan Lovren razgovarali su s novinarima na sluzbenoj press konferenciji na stadionu Luznjiki dan prije polufinalne utakmice s Engleskom.
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

SEDMI PUT PROTIV FURIJE

RAKITIĆ I MODRIĆ DIRIGIRAT ĆE IGROM, ČUDO IZ BELGIJE U VRHU NAPADA Evo kako Dalić namjerava napasti Španjolsku! Neuništivi Vatreni će biti spreman

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.09.2018. u 20:38

 • Red je da na premijeri budu najugledniji, Hrvatska gotovo nije mogla smisliti prestižniji start u Ligi nacija. Ivan Santini predvodit će napad, njegova sedamnaestica na mjestu Mandžukićeve, Luka Modrić i Ivan Rakitić dirigirat će igrom, Vatreni sedmi put igraju protiv Španjolske, premijerno na njezinom tlu za bodove i idu po pobjedu. To će posebno istaknuti igrači koji iskazuju želju za novim velikim rezultatima nacionalne vrste.

  Očekuje li izbornik Zlatko Dalić presing Španjolske?

  - Luis Enrique je najavio visoki presing, to su pokazali u velikom dijelu utakmice s Englezima, očekujemo to pred domaćom publikom jer nemaju što izgubiti. Moramo biti spremni na to.

  Soccer Football - World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia - Fisht Stadium, Sochi, Russia - July 7, 2018 Croatia coach Zlatko Dalic gestures REUTERS/Maxim Shemetov
  REUTERS/Maxim Shemetov
   

  Potvrdio je da igra Vida.

  - Poznavajući njegov karakter, ako i bude malo bolno, vidjet ćemo.

  Drugačiji će biti sastav nego s Portugalom, za pojedina imena.

  - Nemamo puno mogućnosti. Rekao sam da rezultat nije primaran, ali kad dođeš na takvu utakmicu moraš ići na rezultat, velikih promjena neće biti, no dat ćemo priliku nekima novima da smo načisto s kim možemo dalje. Bitne su nam kvalifikacije, ali bitna nam je i Liga nacija.

  Screenshot
   

  Španjolcima su Englezi sakrili loptu.

  - Moramo biti agresivniji da se to i nama ne dogodi. I stajati bliže igračima, Španjolci sada igraju brže, okomitije, a imaju i neke igrače koji ulaze u prostor, prije svega mislim na Rodriga, ne čekaju loptu u noge - zaključio je Dalić.

  Iz drugih medija