Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Poland - Estadio D. Afonso Henriques, Guimaraes, Portugal - November 20, 2018 Poland's Arkadiusz Milik celebrates scoring their first goal REUTERS/Miguel Vidal - RC13C3E331D0
REUTERS/Miguel Vidal

ELF BEZ STATUSA NOSITELJA

VIDEO: NAJGORI MOGUĆI SCENARIJ ZA NJEMAČKU Nakon šoka protiv Nizozemske uslijedio je novi težak udarac, dinamovac zabio u velikom slavlju i promociji

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.11.2018. u 23:01

 • Nogometna reprezentacija Njemačke ipak neće biti nositelj na ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo 2020., jer je Poljska odigrala 1-1 u gostima kod Portugala i bolja je od četverostrukih svjetskih prvaka zahvaljujući gol-razlici.

  Portugalci, koji su već ranije osigurali završni turnir Lige nacija, poveli su u 34. minuti golom Andrea Silve, a za Poljsku je izjednačio Arkadiusz Milik u 66. minuti iz penala. Njemačka i Poljska su posljednje u svojim skupinama elitnog razreda Lige nacija sa po dva boda, ali Poljska ima bolju gol razliku.

  Status nositelja imat će 10 najboljih reprezentacija od 12 sudionika elitnog razreda Lige nacija, i tako su bez tog statusa ostali Njemačke sa dva boda i Island, koji je natjecanje završio bez bodova. Iz elitnog razreda Lige nacija ispali su Njemačka, Island, Poljska i Hrvatska, a na završni turnir Lige nacija plasirali su se Portugal, Engleska, Švicarska i Nizozemska.

  Uz Portugal, Englesku, Švicarsku i Nizozemsku, nositelji na ždrijebu za Euro, koji će se održati 2. prosinca u Dublinu, bit će Francuska, Belgija, Italija, Poljska, Španjolska i Hrvatska.

  U drugom razredu Lige nacija Švedska je na domaćem terenu svladala Rusiju sa 2-0, te je zahvaljujući boljem međusobnom omjeru pretekla Rusiju i osvojila prvo mjesto u skupini 2, i time je izborila napredovanje u elitni razred Lige nacija zajedno sa Ukrajinom, Bosnom i Hercegovinom koju vodi Robert Prosinečki, te Danskom.

   

  Poljaci su gubili od 34. minute i gola Andrea Silve, ali nakon 63. minute ostali su s igračem manje nakon isključenja Danila Pereire, a u 66. minuti Arkadiusz Milik zabio je iz jedanaesterca za konačnih 1:1.

  Promociju u jakosni razred C Lige naija izborilo je Kosovo koje je sa 4:0 pobijedilo Azerbajdžan. Hat trick zabio je Amir Zeneli, dok je u 61. minuti gol postigao dinamovac Amir Rrahmani.

   

   

  Iz drugih medija