CROPIX
POČINJE VELIKA AKCIJA

DELEGAT UEFA-E POSLAO OZBILJNO UPOZORENJE, DINAMO KREĆE U PROMJENU ODLUKE KOJU JE DONIO JOŠ PREDSJEDNIK TUĐMAN 'Sredite to jer UEFA će vas 'otpiliti''

'Dinamo je 1991. pod pritiskom tadašnje politike vratio stadion Gradu, neka nam sada Grad vrati zemljište i sami ćemo sagraditi novi stadion', poručuju iz Dinama
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 24. listopad 2019. 12:41

Predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić predvodio je delegaciju hrvatskog prvaka u Harkivu.

Kao čovjek koji je “sve vidio”, bio je zadovoljan bodom koji “modrima” pruža jedinstvenu priliku da već nakon četiri kola osiguraju proljeće u Ligi prvaka.

No, treba ostati ponizan, naglasio je to i Barišić, kojeg je večer prije oduševio Darijo Srna, domaćin službene večere klupskih uprava.

- Srni je gazda Rinat Ahmetov praktički dao da vodi klub, Darijo je drugi čovjek Šahtara.

Popodne smo na utakmici mladih momčadi koja je završila 1-1 na poluvremenu porazgovarali s rekorderom po broju nastupa u hrvatskoj reprezentaciji. Potvrdio je da s Mandžukićem dolazi na Rujevicu dati podršku protiv Slovačke, prije toga će sa svojim”rudarima” na uzvrat u Maksimir.

- Završio sam u Ukrajini trenersku Akademiju još kao igrač, prvi u povijesti, imam UEFA Pro licencu, no nisam samo trener, putujem, gledam igrače, sudjelujem u klupskim projektima - pričao nam je Srna, a njegov bismo posao najbolje mogli dočarati američkim naslovom “General Manager”.

Zagreb, 050619.
Stadion Maksimir.
Predstavljanje Zorana Mamica i nove strukture sportskog odjela GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Mirko Barisic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Vratimo se, međutim, na Barišića. Pitali smo Dinamova predsjednika kako napreduje “akcija stadion” i saznali najsvježije novosti.

- Na klupskoj Skupštini u prosincu bit će na Dnevnom redu vraćanje vlasništva nad stadionom Dinamu. Pod pritiskom politike Dinamo je 1991. vratio stadion Gradu Zagrebu, tada sam bio u klubu, gradonačelnik je bio Mladen Vedriš - podsjeća Barišić.

“Politika” 1991. godine može značiti samo da je to naredio predsjednik države dr. Franjo Tuđman. GNK Dinamo sada želi povrat vlasništva u prijašnje stanje.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

- Neka nam sada Grad vrati to zemljište i mi ćemo sami investirati u novi stadion. U ovakvoj situaciji smo što se maksimirskog stadiona tiče taoci politike, a sami ne možemo graditi na nečemu što nije naše. Imamo u planu i trening-kamp na zemljištu iza Kraša - poručio je Barišić te dodao što je “modrima” poručio delegat utakmice sa Šahtarom, Švicarac Christian Mutschler, koji dobro poznaje stanje objekta u Maksimiru:

- Sredite to sa stadionom što prije, jer Uefa neće još dugo imati strpljenja i jednostavno će vas ‘otpiliti’. Bio je kritičan i prema domaćinima, jer stadion Metalista također je “malo propao” u odnosu na Euro 2012...

Linker
24. travanj 2024 20:38