Reuters/Carl Recine
GOST KOMENTATOR

DINAMO NIJE NI MOGAO DOŽIVJETI KATASTROFU:BJELICA JE ODLIČNO SNIMIO SUPARNIKA Jedan podatak dovoljno govori koliko je Guardiola ozbiljno shvatio Modre

Piše: Sergej JakirovićObjavljeno: 02. listopad 2019. 17:29

PIŠE: SERGEJ JAKIROVIĆ

Nema se što zamjeriti Dinamu, protiv tako jakog i moćnog suparnika odigrali su onoliko koliko su mogli. Šteta za drugi pogodak koji je primljen u posljednjim trenucima susreta da dojam bude još bolji, ali i ovako sve čestitke treneru Nenadu Bjelici i njegovim igračima. Nikada nisam volio slaviti i uveličavati poraze, pa to neću učiniti niti ovoga puta, ali iz ovog poraza Dinamo može izaći uzdignute glave, uostalom dovoljno se samo vidjeti kako City melje svoje suparnike u Premiershipu, gdje zabija i po osam pogodaka, stoga ima dosta plusova i pozitive iz dvoboja u Manchesteru.

Sve Guardioline momčadi pa tako i Manchester City melju svoje suparnike tempom i posjedom. Ponekad je nevjerojatna brza transformacija i resposjed Agüera i društva. Dinamo je taktički stajao vrlo dobro. Bjelica je odlično prostudirao suparnika, ali u konačnici suparnik je razina više, ne samo za Modre već za sve klubove u ovoj skupini.

Koliko je Guardiola ozbiljno shvatio dvoboj, govori da je morao ubaciti Sterlinga koji je u konačnici bio igrač prevage, što je samo još jedan kompliment za hrvatskog predstavnika. Domaćini su igrali koliko im je trebalo da pobjede, ali Dinamo može s puno optimizma gledati naprijed. Ovo je bila utakmica nagrade za sve, a i dalje su vrlo realni izgledi za prolaz skupine što bi bio nevjerojatan uspjeh.

Vratar Dominik Livaković bio je još jednom na reprezentativnoj razini, nije nije niti malo lako kada su na suprotnoj strani takvi majstori kao što su Sterling i Agüero, no sve je lakše kada se ima takav budžet kakav ima Guardiola. Sve to ide jedno s drugim. Osim Livakovića svakako bi izdvojio i mladog stopera Dinu Perića, ova utakmica je pokazala da je Perić klasa, a s obzirom na to da se igralo u Engleskoj lako je zamijetiti da je posebno dobar bio u skok igri, što je njegova velika kvaliteta. Šteta što na početku nastavka nije bolje realizirana kontra koju je imao Petković, no sve u svemu dojam je vrlo solidan unatoč porazu.

Sasvim je normalno da je City imao dominaciju, ali ovo je bila utakmica u kojoj prema svemu viđenom Dinamo nije zaslužio, a nije ni mogao doživjeti katastrofu. Hrvatski prvak je i sinoć pokazao da nije nimalo slučajno deklasirao Atalantu. Očekujem dominaciju Engleza i kada budu kod kuće igrali s Atalantom i Šahtarom, a to je samo još jedan plus za izglede Dinama. Bila je to večer časnog poraza i daljnjeg ohrabrenja pred ogled sa Šahtarom koji bi mogao biti ključan.

Linker
26. travanj 2024 22:54