Goran Mehkek / CROPIX
U SJAJNOJ FORMI

DINAMOV STOPER NAJVEĆI JE DOBITNIK OVE SEZONE, ALI IMA VELIKU KONKURENCIJU 'Neću se ljutiti ako Bjelica izabere njega...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. rujan 2019. 10:15

Dino Perić jedan je od onih koji su reprezentativnu stanku proveli u Maksimiru. Nije (još) reprezentativac, iako je Nenad Bjelica nedavno najavio da će Perić u skoroj budućnosti to i postati. Sam Perić, naravno, uživa u najljepšim trenucima karijere, tko zna, možda će i on putem Petkovića i Oršića, iz drugog plana doći do izbornikova popisa.

- Tko to ne bi volio, nema tog igrača na svijetu koji ne želi igrati za reprezentaciju. Ali ja se time uopće ne zamaram, ne razmišljam o tome. Ja želim uvijek biti bolji, napredovati. Ako jednog dana dobijem poziv, znači da sam dosegao tu razinu, ako ne, znači da moram biti još bolji. Jednostavno, tako ja to gledam - priča skromni Dinamov stoper, najveći dobitnik ove sezone, čovjek koji je odigrao svih šest europskih, od prve do zadnje minute. A u reprezentativnoj stanci uhvatio je zraka.

- Šef nam je dao dosta slobodnih dana, baš sam se dobro odmorio. Ne pamtim kad sam usred sezone imao toliko odmora. Zdrav sam, spreman, jedva čekam nove utakmice i izazove.

Oni koji su bili ili jesu u reprezentacijama, bili su iznimno produktivni, nazabijali su se.

- Da, pratimo sve, drago nam je zbog suigrača, čujemo se, čestitamo im. Svi smo kao momčad, radujemo se jedni zbog drugih, a to je još jedan dokaz koja je količina talenta i kvalitete u Dinamovoj svlačionici.

Vjerujem u naslov

No, zadnji dvoboj prije pauze nije završio pozitivno, Dinamo je pokleknuo u derbiju na Poljudu i više nije prvi na ljestvici.

- Izgubili smo, ali sad su se malo stišale emocije, trener Bjelica zna što treba reći, kako reagirati u tim trenucima. Nismo sad prvi, ali puno je utakmica do kraja, vjerujem kako ćemo na kraju ipak osvojiti naslov, vjerujem u našu kvalitetu.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Ipak, moramo malo o Ligi prvaka. Kako je Perić zadovoljan sa ždrijebom, što možemo očekivati od Dinama u tom društvu, možemo li se nadati i nekoj pobjedi? Mašta li on već kako će se ‘hrvati’ s Aguerom i društvom?

- Ne, nisam još na taj način razmišljao o onome što nas čeka, nemam neki dvoboj koji priželjkujem, sva tri protivnika su teška, kvalitetna, ipak se radi o Ligi prvaka i u svakoj ćemo utakmici dati sve od sebe da nešto napravimo. Dobro je što, zapravo, sad prvi put nemamo neki pritisak, neki imperati. Dosad smo ga, od Bjeličina dolaska, uvijek imali. Ili smo ganjali Europsku ligu, pa Europsko proljeće, sad Ligu prvaka. Ostvarili smo cilj, ušli u skupinu Lige prvaka i sad pritisak više ne postoji, što nam sigurno može biti adut u tim dvobojima s odličnim momčadima.

A jedna od Bjeličinih dvojbi na startu Lige prvaka mogla bi biti Perić ili Theophile uz Dilavera na stoperskoj poziciji? Perić je uhvatio mjesto i formu, malo mu se toga može zamjeriti i nije ga lako sad poslati na klupu ni krivog ni dužnog. No, Theophile je ipak inozemna marka, igrač koji je došao u Dinamo da bi igrao Ligu prvaka, nije lako niti njemu reći da u najvažnijim utakmicama neće igrati.

- To su slatke brige za trenera. S Theophileom se odlično slažem i izvan travnjaka, on je prava beba, tko bi rekao da je na terenu takav, beskompromisan, haha.

Dobro, ali hoće li Perić ipak biti malo razočaran ako ga Bjelica sad vrati na klupu i postavi u prvih 11 Francuza, jer, nije zgriješio ništa?

- Ma što bih bio razočaran, kako bih šefu mogao išta zamjeriti!? Dosad sam igrao jer je vjerovao u mene, osjećao da mogu odigrati ono što traži od mene, ako će sad igrati Theophile, znači da je on procijenio da je za tu utakmica on bolja opcija. Kakva ljutnja, pa šef je dosad vukao sjajne poteze, uvijek onaj koji je najbolji za momčad, a i toliko je za mene i sve nas napravio u ovih godinu dana, svi smo postali bolji igrači, tko može treneru išta prigovoriti? Imamo još utakmicu s Istrom i nekoliko treninga do Atalante, dovoljno prostora i vremena da trener procijeni koga će u toj utakmici gurnuti u vatru.

Nitko još u svlačionici ne priča o Atalanti

U svakom slučaju, dok se priča o Ligi prvaka i dok svi već razmišljaju o Atalanti, ne smije se zapostaviti HNL. Opći dojam koji vlada u javnost glasi otprilike ‘ionako će Dinamo na kraju biti prvak, sad se može koncentrirati na Ligu prvaka’, a s obzirom na prošlu sezonu kad su Modri prvenstvo osvojili uvjerljivo i nekako ‘usput’, između europskih ispita. Međutim, nije se dobro prepustiti takvom razmišljanju, moglo bi biti pogubno.

- Slažem se. HNL je ove sezone bolji nego prošle sezone, pojačali su se i Hajduk, Osijek, Rijeka, vidite da i momčadi protiv Istre ili Intera nisu nikome lagan suparnik. Svjesni smo toga da moramo misliti na domaće prvenstvo, da će nam biti teže obraniti naslov no što smo ga lani osvojili. Zato u ovom trenutku nitko još u svlačionici ne priča o Atalanti, spremamo se za Istru i znamo da u toj utakmici moramo biti pravi i uzeti tri boda.

Linker
26. travanj 2024 03:37