Foto: Nenad Dugi / Foto: Nenad Dugi
ZA NJIH NEMA DILEME

DOBRI DUH HRVATSKIH TRAVNJAKA U EUFORIJI 'Danas je vrijeme naplate! Ova generacija će osvetiti sve nas i više nikada nećete moći tako nešto napisati'

ŠTROK, POLDRUGAČ I IBANEZ Trojica bivših dinamovaca koji nisu uspjeli doći do trijumfa protiv Ukrajinaca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. studeni 2019. 21:35

Bilo je prokleto blizu u Harkivu, ali nije se dogodilo. Dinamo u jedanaest ogleda protiv ukrajinskih klubova još nije pobijedio, još nije prošao u idući krug. Modri su svih tih europskih godina igrali protiv Dynama iz Kijeva, Dnjipra, Čornomoreca i Šahtara. Osam puta su Modri izgubili, a tri puta igrali neodlučeno, protiv Kijevljana u Maksimiru (1:1) u Ligi prvaka, u 2. kolu Kupa UEFA-e u Dnjipropetrovsku protiv Dnjipra (1:1), te naravno protiv Šahtara u Harkivu (2:2).

Je li danas konačno stiglo vrijeme za trijumf? S pobjedom Modri bi naplatili sve ove silne poraze. Jer ta pobjeda bi ih dovela na korak do osmine finala Lige prvaka. Jučer smo porazgovarali s trojicom Dinamovih nogometaša koji su igrali u utakmicama kad Modri nisu izgubili od Ukrajinaca. Dalibor Poldrugač i Hrvoje Štrok igrali su u onom remiju kod Dnjipra, a Luis Ibanez onu “snježnu” protiv Kijevljana u Maksimiru.

Poldrugač je danas koordinator za individualni rad u Dinamovoj nogometnoj školi.

- Treba se posložiti dosta toga, ali vjerujem da je danas dan kad će Dinamo pobijediti jedan ukrajinski klub! Jedan faktor je svakako i element sreće, ali mi imamo kvalitetu da trijumfiramo nad Šahtarom. To smo pokazali i u prvoj utakmici u Harkivu - kaže nam Poldrugač.

Koprivnica, 010510.
Na gradskom stadionu u Koprivnici igra se 28 kolo T-Com Prve HNL izmedju Slaven Belupa i NK Rijeka.
Na slici: Dalibor Poldrugac strijelac NK Slaven Belupo i NK Rijeka.
Foto: Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX
Foto: Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX
Dalibor Poldrugač

Optimizam temelji na svemu onome što su Modri prošle i ove sezone pokazali u Europi.

- Veliki sam optimist, jer pokazali smo u svim utakmicama ogromno samopouzdanje, taktičku disciplinu, zajedništvo, izgradili smo pravi pobjednički duh momčadi. Također, letimo na krilima izvrsnih europskih rezultata otkako je trener postao Nenad Bjelica.

Onda je Poldrugač dodao:

- Znate što? Uopće me na zanima povijest. Uopće me ne dira činjenica da do sada nikada nismo pobijedili ni jedan ukrajinski klub. Nimalo me ne zanima ono što je bilo prije, zanima me samo ono što će biti. A čvrsto vjerujem da će biti - pobjeda! Od današnjeg dana više se neće govoriti i pisati da nikad nismo pobijedili ukrajinske klubove, danas se otvara nova stranica koja počinje s Dinamovim trijumfom nad Šahtarom!

Tea Cimas / Cropix
CROPIX

Hrvoje Štrok prisjetio se nekih Dinamovih utakmica protiv Ukrajinaca.

- Realno, kad odvrtim film, nekada smo bili blizu pobjedama, naročito u ovoj posljednjoj utakmici u Harkivu. Ali, prije tog Harkiva, makar se ponekad činilo da smo blizu, meni se čini da u konačnici ipak nismo bili. Ukrajinski klubovi su u tim vremenima jednostavno bili bolji - kaže Hrvoje.

Kad je današnji sraz u pitanju, Štrok razmišlja isto kao i Poldrugač...

- Danas je taj dan! Došlo je vrijeme da Dinamo pobijedi jedan klub iz Ukrajine, danas je vrijeme naplate svih dugova. Neka današnja generacija osveti sve one bivše, uključujući i moju. Pamtim taj neodlučeni rezultat na gostovanju kod Dnjipra, ali i onu utakmicu u 3. pretkolu Lige prvaka kad sam igrao protiv kijevskog Dynama u Maksimiru u ljeto 2003. godine kad smo izgubili 0:2. Nego, ja sam izgubio i kad sam igrao za Rijeku u Kupu UEFA, od Metalista iz Harkiva. Nisu mi Ukrajinci osim tog jednog puta ostali u lijepim sjećanju. Držim da će sjećanje na današnju utakmicu biti lijepo, jer ovaj Dinamo je posložen i jak, moćan, kvalitetan, hrabar - zaključio je Štrok koji danas radi kao trener u mlađim kategorijama Intera.

Luis Ibanez je također optimist.

- Dinamo može dobiti Šahtar! Zapravo, kazat ću da Dinamo danas pobjeđuje! Vidjet ćete da će se moja prognoza ostvariti. Modri s Bjelicom nude sliku ozbiljne europske momčadi, koja u svakom trenutku zna što želi i kako doći do cilja. Trebali su već pobijediti u Harkivu. Tamo im je trijumf izbjegao za dlaku, danas neće - zaključio je Ibanez, igrač mostarskog Zrinjskog.

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Linker
26. travanj 2024 19:54