Ronald Goršić/Cropix
DAN NAKON VELIKOG TRIJUMFA

EKSKLUZIVNI VIDEO: BJELICA U PODCASTU SPORTSKIH NOVOSTI 'Želimo napraviti nešto po čemu će nas pamtiti. Želimo proljeće u Ligi prvaka!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2019. 20:19

Dan nakon veličanstvenog trijumfa protiv Atalante, gosti podcasta Sportskih novosti 'Dinamo u Ligi prvaka' bili su arhitekt velike pobjede Nenad Bjelica i nekad legendarni čuvar mreže modrih Tomislav Butina, koji danas vodi Dijamovu golmansku akademiju.

Dan poslije, kako će sam priznati, njegove najveće pobjede u najelitnijem klupskom natjecanju, Bjelica je bio vrlo zadovoljan: - Nisam baš puno spavao, kao i uvijek nakon tako važnih utakmica koje donose toliki stres i napetost, ali sretan sam, odigrali smo gotovo perfektnu utakmicu i srušili velikog protivnika.

Igrači su odradili već i prvi trening nakon Atalante, nema većih posljedica nakon žestoke maksimirske bitke, nitko nije ni pretjerao u slavlju: - Rekao sam im da se mogu opustiti nakon gostovanja u Varaždinu u subotu. Moramo se već okrenuti idućim izazovima, želimo u Ligi prvaka napraviti nešto po čemu će nas pamtiti, a to je da opet igramo proljeće u Europi, ali ovaj put u Ligi prvaka! Mi tek imamo tri boda, s tim imate minimalne šanse da prođete dalje...

Zgreb, 190919.
Hanza media, Koranska 2.
Podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Dinamov trener otkrio je i kako se i zašto odlučio za promjenu sustava igre s trojicom u obrani ('odlučio sam to nakon što sam vidio Atalantu protiv Torina u 2. kolu Serie A'), kako su to igrači izvrsno prihvatili i odigrali nakon samo jednog treninga na kojem su tu taktiku uvježbavali i kako su na najbolji mogući način u ofenzivi iskoristili, tvrdi Bjelica, 'kaotičnu igre obrane Atalante'.

Prvaku Hrvatske sada slijedi gostovanje kod Manchester Citiyja: - Oni su među prva tri favorita za osvajanje Lige prvaka, ali mi tamo idemo potpuno neopterećeni. Nitko od nas ništa ne očekuje, jedino mi vjerujemo da možemo do pobjede!

Pričao je Bjelica i o najvećim junacima nezaboravne večeri Oršiću i Olmu: - To kako se Olmo nosi s pritiskom i s interesom velikih klubova, koliko je on normalan u cijeloj toj situaciji, to nije normalno. I to vam govorim iz vlastitog iskustva, kada sam s 28-29 godina trebao otići iz Osijeka u inozemstvo, nisam znao gdje gonim. A Olma sve te priče niti malo nisu poremetile.

Tomo Butina složio se kako je ovo bila jedna od najboljih prezentacija Dinama u Europi: - I prijašnje su generacije imale bljeskove i velike pobjede, ali ova jedina ima kontinuitet, oni već drugu sezonu zaredom igraju odlično u Europi. Silno je nahvalio i modru 'jedinicu': - Najbolji potez Livakovića bio je što ovo ljeto nije otišao iz Dinama. On može postati vratar nekog od najboljih klubova na svijetu!

Zgreb, 190919.
Hanza media, Koranska 2.
Podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka.
Na fotografiji: Tomislav Butina.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Linker
26. travanj 2024 23:18