Ronald Gorsic / CROPIX
NIJE SVE TAKO SIVO

FOTO: SHRVANI IGRAČI NA MAKSIMIRU, TUGA I SUZE NA LICIMA DINAMOVIH NOGOMETAŠA Pogledajte kako je izgledao emotivan oproštaj Modrih od Lige prvaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2018. 14:53

Dinamo je na Maksimiru propustio priliku plasirati se u Ligu prvaka. Young Boysi su bili bolji rezultatom 2:1, ali ostat će gorčina i žal za propuštenim prigodama.

Na početku je izgledalo obećavajuće, Modri su iz Berna donijeli povoljan rezultat 1:1. A kada je Izet Hajrović u 7. minuti pogodio mrežu za vodstvo Dinama, tribine su eruptirale od oduševljenja!

Imali su dinamovci mnogo prilika, Bjeličina momčad izgledala je sasvim solidno na terenu i činilo se da će 'modri san' postati stvarnost.

No, u drugom se poluvremenu zaredalo nekoliko pehova. Umjesto Miralema Sulejmanija, kojega je Stojanović nehotice nokautirao petom, ušao je opasni napadač Roger Assale za kojega se pretpostavljalo da će krenuti od prve minute. Već u prvim minutama provedenim na travnjaku stvorio je nekoliko izglednih situacija za Švicarce, a u 63. minuti prevario je Dinamova braniča Marina Leovca i iznudio najstrožu kaznu. Vukli su jedan drugoga, napadač Young Boysa pao je u šesnaestercu i na njegov potez 'nasjeo je' nizozemski sudac Bjorn Kuipers.

Najstrožu kaznu realizirao je francuski napadač Guillaume Hoarau, a nakon toga sve se srušilo kao kula od karata. Hoarau samo dvije minute glavom pogađa za 2:1 i tu je bio kraj Dinamovim nadama.

Pogodio je Hajrović i gredu u nastavku susreta, Gavranović je propustio realizirati dva zicera u samoj završnici susreta, no rezultat se do kraja nije mijenjao i u Maksimiru samo mogu žaliti za svim propuštenim šansama. Da ne spominjemo sve one u Bernu.

Igrači Dinama bili su vidno shrvani i popadali su po travnjaku svjesni prilike koju su izgubili, a na nekim licima potekle su i suze.

Međutim, nakon početnoga šoka i prvih dojmova treba shvatiti da i nije sve tako crno. Pozitivno je što se publika u ogromnom broju vratila na Maksimir, a i Dinamo će svejedno dočekati europsku jesen. Tko zna, možda se sreća okrene i Modri napokon dočekaju toliko željeno proljeće...

Linker
26. travanj 2024 04:38