REUTERS
PLAN ZA MAKSIMIR

GUARDIOLA NA ZADNJEM TRENINGU OTKRIO DIO PLANA, ČAK ŠEST VELIKIH IMENA NEĆE IGRATI PROTIV DINAMA Na Modre kreću dva jedva punoljetna klinca!?

Dinamo traži pobjedu ne bi li ostao u igri za drugi krug Lige prvaka. Svi se pitaju što će spremiti trener Cityja za maksimirski dvoboj?
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. prosinac 2019. 16:43

Na današnjem treningu Manchester Cityja uoči odlaska u Zagreb nije bilo Johna Stonesa i Davida Silve, tako da njih dvojicu definitivno nećemo vidjeti u Cityjevu sastavu u Maksimiru. Neće biti ni suspendiranog Fernandinha, kao ni od ranije ozlijeđenih Agüera, Laporte i Sanea i priliku će, kako smo ovih dana i najavljivali, dobiti igrači koji su dosad imali manju minutažu.

Uostalom, i u engleskim se medijima naglašava kako je utakmica u Zagrebu "savršena prilika Pepu Guardioli da u sastav stavi igrači koji su dosad bili u drugom planu", kao i da "pruži priliku za dokazivanje nekim mladim igračima". Pa su tako u "Manchester Evening Newsu" izdvojili šestoricu nadarenih mladića koji kucaju na vrata prve momčadi: Foden, Garcia, Harwood-Bellis, Doyle, Bernabe, Poveda.

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 22: Phil Foden of Manchester City is challenged by Rafael Toloi of Atalanta during the UEFA Champions League group C match between Manchester City and Atalanta at Etihad Stadium on October 22, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Jan Kruger/Getty Images)
Getty Images

- Foden je spreman za start u srijedu! Odlučio sam da će početi utakmicu, odlično je trenirao, znam što od njega mogu očekivati. Njegovo vrijeme dolazi, on je Cityjeva budućnost i vjerujem da će to potvrditi na dolazećim utakmicama - rekao je Guardiola uoči odlaska u Zagreb.

I to je jedini igrač o kojem se konkretno izjasnio i za kojeg je rekao da će sigurno igrati. Nadalje, sigurno je da će jedan srednji branič biti Otamendi, dok će drugoga Guardiola izabrati između Garcije i Harwood-Bellisa. Budući da juniori Cityja nekoliko sati ranije igraju protiv Dinama i treba im pobjeda za prolaz, Guardiola će svakako u suradnji s trenerom juniora odlučiti na koga će računati za večernji dvoboj u Ligi prvaka.

Guardiola je u Zagreb doveo sljedećih 19 igrača: golmani Ederson, Bravo, Carson, obrana Walker, Cancelo, Otamendi, Garcia, Harwood-Bellis, Mendy, Zinchenko, Angelino, vezni red Gundogan, Rodri, Bernardo, Foden, De Bruyne, napad: Mahrez, Sterling, Jesus.

Linker
26. travanj 2024 01:45