Shaun Botterill/Getty Images
DEJAN LOVREN ZA SN

GUARDIOLA SE SPREMA KAO DA IGRA FINALE LP I IMA IDEJU KAKO SLOMITI MODRE 'Posve je jasno da će Dinamu biti jako teško, ali mora biti hrabar'

DEJAN LOVREN ZA SN Stoper Liverpoola i Vatrenih zaigrao je za Redse nakon 144 dana posta i analizira sljedećeg suparnika Dinama u Ligi prvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. rujan 2019. 18:00

Može se, naravno, razglabati o tome je li Guardiola trenutačno najbolji trener na svijetu, svatko naravno ima svoj ukus, ali definitivno je najveći trener kojem će se suprotstaviti Nenad Bjelica.

- Guardiola je s razlogom jedan od najboljih trenera na svijetu godinama. Sve što je osvojio, svi ti silni trofeji najbolje govore o njemu.

Svaka čast svima

To nam je kazao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji se u dresu Liverpoola sudarao s Građanima. Dejan je konačno, nakon gotovo pet mjeseci odigrao službenu utakmicu za Redse. Bio mu je to prvi nastup od 4. svibnja kad je bio u udarnom sastavu, u trijumfu Kloppove momčadi protiv Newcastlea (3:2). Ovoga puta radilo se o utakmici Liga kupa u kojoj je Liverpool pobijedio Milton Keynes. Iako vam ime suparnika puno je govori, za hrvatskog reprezentativca bilo je vrlo bitno što je opet bio na travnjaku. Vratio se u klupski dres nakon 144 dana.

- Nakon dugo vremena, lijepo je ponovno biti na terenu. Sretan sam zbog mlađih igrača koji su igrali, svaka čast svima. Prošli smo u sljedeće kolo.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Arsenal - Anfield, Liverpool, Britain - December 29, 2018  Liverpool's Dejan Lovren celebrates at the end of the match   REUTERS/Phil Noble   EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

S Lovrenom smo razgovarali na posljednjoj akciji Vatrenih, u dugom razgovoru kazao je sve što mu je bilo na duši, govorio je o svojim danima u Liverpoolu, odnosu s trenerom Kloppom, propalom transferu u Romu, hrvatskoj reprezentaciji, utakmici s Mađarskom na Poljudu... Tako da smo se ovoga puta koncentrirali samo na utakmicu Modrih protiv Manchester Cityja, kluba protiv kojeg je igrao u Premiershipu. Kad govori o momčadi Pepa Guardiole, onda su na programu samo superlativi.

- A što vam mogu kazati o Cityju, a da već ne znate? Sintagma koja najbolje opisuje tu momčad glasi “strašna su momčad”. Na svim pozicijama. To pokazuju u Premiershipu, u Europi. Mi smo sad ispred njih, imamo svih šest pobjeda, oni su odigrali neodlučeno s Tottenhamom i iznenađujuće izgubili od Norwicha, ali vidite kako su onda odigrali protiv Watforda. Iznimno su moćni, a kad im krene, teško ih je zaustaviti.

Da, to je definitivno točno, Građani gaze sve pred sobom kad im se pruži prilika. I nikad nisu zadovoljni brojem pogodaka koje postižu.

- Imali smo ugodnu situaciju, velikih 5:0 na poluvremenu, ali momčad me oduševila u drugom poluvremenu. Nisu posustajali, odrađivali su svoje obrambene zadaće bez obzira na rezultat. Čudno je to, nije normalno kako smo igrali. Pet udaraca, pet golova. Ali u isto vrijeme smo im dali dvije šanse za pogodak, to moramo popraviti ubuduće, nije bilo dobro.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Tottenham Hotspur - Etihad Stadium, Manchester, Britain - August 17, 2019  Manchester City manager Pep Guardiola talks with Sergio Aguero  Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters/Carl Recine / Action Images via Reuters
Pep Guardiola

Guardiolina strast

Ove rečenice koje ste pročitali u eter je pustio Pep Guardiola nakon ogleda s Watfordom koji je završio 8:0 za City. Bila je najveća je Cityjeva pobjeda u Premiershipu, a postali su i momčad koja je najbrže u povijesti Premiershipa zabila pet pogodaka. Trebalo im je samo 18 minuta.

- Te rečenice Guardiole najbolje opisuju njegovu nogometnu filozofiju koju prenosi na momčad - kaže Lovren.

Guardiola će se za Dinamo pripremiti kao da igra, recimo, protiv Liverpoola ili finale Lige prvaka. Modri sigurno neće imati nikakva popusta. Trener Građana već ima ideju kako slomiti velike pobjednike nad Atalantom, Guradiola u svaku utakmicu ulazi prepun strasti, isto tako o igrači koje trenira.

- Trudim se živjeti sa strašću, ne samo uronjen u život.

To je jedna rečenica koju je Guardiola kazao u knjizi Barca i koja najbolje oslikava njegov karakter, životni i nogometni moto. O treneru Građana, o kojem Lovren govori samo u superlativima, zgodnu rečenicu je kazao Cesar Luis Menotti: “Mnogi su postali treneri jer su bili dobri igrači, ali on je postao trener jer se pripremao kao nitko drugi.” Ima tu mnogo sličnost s Dinamovim trenerom Bjelicom. Naravno, Bjelica nije bio takav igrač kao Guardiola, ali se također za svaku utakmicu priprema do najsitnijeg detalja.

- Jako sam sretan što se Dinamo plasirao u Ligu prvaka, zaslužuje tamo biti. Isto tako sam bio očaran igrom koju su ponudili protiv Atalante. Zaista su bili sjajni. E sad, naravno, igraju protiv najbolje momčadi u skupini. City na svakom mjestu u momčadi ima dva-tri igrača koji mogu igrati u svakom klubu na svijetu! Baš u svakom. Pričati o njihovoj kvaliteti je nepotrebno, analizirati igrače ponaosob također, jer o svakom možete pričati samo najljepše priče.

Bitna je hrabrost

Sasvim je jasno da nije lako prognozirati kako će se Dinamo snaći na Etihadu.

- Jasno je tko je favorit. Manchester City na Etihadu je favorit protiv svakoga. Isto tako je posve jasno da će Dinamo biti jako teško. A kome nije bilo teško na Etihadu, kome nije bilo teško protiv Cityja? Mogu samo pred tu utakmici kazati da Dinamo treba biti hrabar - zaključio je Dejan Lovren.

Linker
26. travanj 2024 20:29