Reuters / Francois Lenoir Livepic
'GUŠT MI JE GLEDATI IH'

HRVATSKI REPREZENTATIVAC IZ PRVE RUKE O FINALISTU LIGE PRVAKA 'Ja sam njih prije dvije godine izbacio u Europskoj ligi... dobri su, no Redsi su bolji'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. lipanj 2019. 21:33

Lovre Kalinić tek čeka premierligaške okršaje s Liverpoolom i Tottenhamom, no već je odmjerio snage sa Spursima kao igrač Genta. O finalu Lige prvaka kaže:

- Liverpoolu dajem prednost. Izgubili su u Engleskoj titulu prvaka s tolikim brojem bodova, to izgleda nestvarno, ali Premier liga je pokazala da je i to moguće. Cijelu sezonu su igrali odličan nogomet. OK, napravili su jedan-dva kiksa gdje su prosuli naslov prvaka, ako se tako može reći s obzirom na broj bodova koji su uzeli. Sviđa mi se njihov napadački stil, ljudi su non-stop gladni pobjeda, taj mentalitet koji im je Klopp usadio mi je stvarno fascinantan. Baš mi je gušt gledati ih. Tottenham je isto odlična ekipa, nema se što reći, ali naginjem Liverpoolu i zbog našeg Dejana Lovrena, ali i općenito načina igre koji volim gledati.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 12: Dejan Lovren of Liverpool acknowledges the fans after the Premier League match between Liverpool FC and Wolverhampton Wanderers at Anfield on May 12, 2019 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

Je li vas iznenadilo što je Tottenham u finalu? Ipak su oni klub koji godinama ostaje blizu velikom dometu, ali za korak iza. I nisu bili favoriti niti u četvrtfinalu, niti u polufinalu.

- Izbacili su Ajax koji je odigrao sezonu iz snova, prije toga Manchester City. Ajax je mlada momčad, zelena, u nekom času malo su se izgubili, dovoljno da iskusni Tottenham prođe do finala. Ja sam njih prije dvije godine izbacio u Europskoj ligi s Gentom. Dobri su, ali Liverpool je po meni favorit - konstatirao je Lovre Kalinić, iza kojeg je prva polusezona u Engleskoj, provedena u drugom rangu, a od ljeta osobno će upoznati koliko su Liverpool i Tottenham opasni.

Zagreb, 210319.
Stadion u Maksimiru.
Kvalifikacije za UEFA Europsko nogometno prvenstvo 2020, skupina E, Hrvatska - Azerbajdzan.
Na fotografiji: Lovre Kalinic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Linker
26. travanj 2024 13:03