Krafft Angerer/Getty Images
BIT ĆE TEŠKO U UZVRATU

MLADEN PETRIĆ JEDINI U STUDIJU NAVIJAO ZA DINAMO: Pitali su me za koga navijam, rekao sam javno, za Dinamo! Švicarci su potonuli, ali nema tu favorita

MLADEN PETRIĆ Bivši hrvatski reprezentativac o prvom dvoboju vrijednom Lige prvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. kolovoz 2018. 16:21

Mladen Petrić bio je zadovoljan odrađenim poslom u Švicarskoj. Svojim poslom. Bio je TV-komentator švicarske televizije u studiju u Zürichu, dobio komplimente za svoj nastup.

- Svojim sam poslom zadovoljan, ali Dinamo... Na kraju ima dobar rezultat, međutim, kako je krenulo, izgledalo je to jako loše - kaže Mladen Petrić, daleko od ikakve euforije kad su Modri u pitanju, premda ni u izravnom prijenosu, u emisiji u kojoj je radio, nije krio za koga navija.

- Pitali su me u studiju za koga sam, rekao sam javno da sam za Dinamo. Bila smo nas četvorica, svi su za Young Boyse, samo ja sam bio za Dinamo, haha. Što ću, nisam igrao za klub iz Berna i nikakve me emocije ne vežu za njega, želim da Dinamo uđe u Ligu prvaka.

Pogubni ulazak

Po nama - a takva je i većina dojmova iz Hrvatske - Dinamo je donio u Zagreb rezultat koji je odličan i koji gura Modre u ulogu favorita, jer dojam je da će utakmica u Zagrebu biti lakša nego u Bernu.

- Uf, ne znam... Vidite, ne mogu reći da me Dinamo razočarao, ali sam očekivao više. Onakav ulazak u utakmicu mogao je biti poguban, Young Boysi su stvorili puno prilika. Kad se sjetim Sulejmanijeva udarca pokraj gola, pa oni udarci glavom Hoaraua... Mogla je ta utakmica otići u sasvim krivom smjeru.

Slažemo se, ali upravo to mnogi u Hrvatskoj smatraju najvećom odlikom ovog Dinama, činjenicu da Modri nisu potonuli nakon minusa, igračkog i rezultatskog, već su iznašli način za povratak, gotovo i pobjedu.

- Dobro, ali, objektivno, i nakon 1:0 Young Boysi su imali nekoliko šansi. Moglo je biti 3:0, samo da je Hoarau imao svoj dan. I da Zagorac nije tako dobro branio. Nije da je Dinamo proigrao odmah nakon 1:0; to što je do Dinamova gola bilo samo 1:0 nije Dinamova zasluga. A onda su Modri zabili iz jedine prave akcije u prvom dijelu, što jest kvaliteta momčadi, neupitno. Ali prije toga je bilo loše. Razumijem ja, tu je puno novih igrača, nije lako uigrati momčad u tako kratkom vremenu, međutim, budimo realni, kao što je mogao pobijediti, Dinamo je jednako tako mogao i jako stradati. I tih 1:1 dobar je rezultat.

Oršićev gol došao je nakon odlične asistencije Hajrovića, no i sama Oršićeva egzekucija bila je fenomenalna. Olako mnogi znaju reći da je “lagano i rutinski” zabio.

- Slažem se, to je jako teško zabiti. Tko nije bio u toj situaciji, teško može znati. Prvo, dolaziš iz svoje polovice, pretrčiš toliko terena, a onda dolaziš sam pred golmana. I imaš vremena, to je najveći problem. Znate što je tada u glavi napadača? Hoćeš li lobati golmana, driblati ga, gađati kroz noge, ili sa strane. Oršić je majstorski pogodio, zabio važan gol. Mogao je Dinamo u onih pet-šest minuta drugog poluvremena riješiti puno toga, ali ovako je i dalje sve otvoreno u uzvratu u Maksimiru.

Daleko od riješenog

Znači, iako ima 1:1, Dinamo nije favorit u drugoj utakmici?

- Mislim da i dalje nema favorita, koliko god taj gol u gostima znači mnogo, koliko god da je Dinamu probleme radila i ta umjetna trava. Ima jedan podatak koji mora dodatno upozoriti Dinamove igrače i trenera Bjelicu. Naime, Young Boysi su zabili gol u zadnje 34 utakmice! Upamtite, 34 utakmice! To nije slučajno, oni igraju takav nogomet, u Zagrebu moraju zabiti da bi prošli u Ligu prvaka, ali oni su to u stanju. Zabrinjava me Dinamova skok-igra, sve visoke lopte Young Boysi su osvojili, tako će igrati i u Maksimiru, Dinamo će tu morati bolje reagirati. Prednost je Modrima i domaća publika i teren koji nije umjetna trava, ali još je uvijek sve otvoreno, daleko je to od riješenog meča.

Javnost je potonula

Kako dišu Švicarci, kakva su tamo razmišljanja nakon ovog remija?

- Dvojaka. Igrači, trener i ostali koju su direktno uključeni su optimisti. Svjesni su da su imali šanse u prvom dijelu, a da su u nastavku mogli i lošije proći, izgubiti susret. A ostali, mediji, javnost, ovi koji su sa mnom bili u studiju, nekako su potonuli, naglašavali su puno više ovaj prvi dio, hvatali se za to da su Young Boysi mogli sve riješiti u prvoj utakmici. Oni su manji optimisti.

Da zaključimo, čeka nas vrlo neizvjesnih 90 (a možda i više) minuta.

- Apsolutno je sve moguće, gol u gostima startna je Dinamova prednost, međutim Young Boysi se nisu predali, dobra je to momčad, ima još što reći u uzvratu. Nadam se boljem Dinamu!

Linker
16. svibanj 2024 13:22