REUTERS/Gleb Garanich
A MOGLO JE BITI I VIŠE...

MOĆNI STROJ PEPA GUARDIOLE POMEO UKRAJINCE, ALI GLEDA DINAMU U LEĐA Manchester City lakoćom do pobjede protiv Šahtjora!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 19. rujan 2019. 01:07

I treću sezonu zaredom Šahtar i Manchester City nalaze se u istoj skupini Lige prvaka, a jučer je i četvrti put u tih posljednjih pet okršaja slavila engleska momčad. Rudari su ostali na jednoj pobjedi, Građani su u prosincu 2017. ionako i prije dolaska u Harkiv osigurali prvo mjesto u skupini.

Momčad Pepa Guardiole prošlog je vikenda izgubila na gostovanju kod Norwicha u Premier ligi, ali je City u Harkivu ponovio istu pogrešku. Od početka se postavio autorativno, snažno, a kad je takav teško ga je zaustaviti. Šahtar jednostavno nije imao šanse. Poveo je aktualni engleski prvak u 24. minuti. Gabriel Jesus je dodao Ilkayu Gündoganu, čiji je udarac završio na vratnici, a otpadak je u mrežu pospremio Riyad Mahrez. VAR je provjeravao zaleđe, ali Alžirac je bio u dozvoljenoj poziciji.

Soccer Football - Champions League - Group C - Shakhtar Donetsk v Manchester City - Metalist Stadium, Kharkiv, Ukraine - September 18, 2019  Manchester City's Riyad Mahrez celebrates scoring their first goal   REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS/Gleb Garanich

Dvojac koji je zakuhao prvi pogodak zamijenio je uloge kod drugog. Mahrez je krenuo u prodor, pravovremeno proigrao Gündogana, a Nijemac je svladao nemoćnog vratara Andrija Pjatova.

Znali su zaprijetiti Ukrajinci, no City je bio puno bolja momčad. Raheem Sterling je u 54. minuti pogodio vratnicu, a napadi gostiju stalno su se redali. Treći put Pjatov je po loptu u mrežu morao u 76. minuti, Kevin de Bruyne bio je asistent, a Gabriel Jesus strijelac.

Soccer Football - Champions League - Group C - Shakhtar Donetsk v Manchester City - Metalist Stadium, Kharkiv, Ukraine - September 18, 2019  Manchester City's Gabriel Jesus celebrates scoring their third goal with Fernandinho, Nicolas Otamendi and Ilkay Gundogan   REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS

Bila je to uvjerljiva predstava Manchester Cityja, Šahtar je uvjerljivo izgubio, ali s tri primljena pogotka može ukrajinski prvak biti na kraju i zadovoljan. S obzirom na prikazano na travnjaku Metalistova stadiona, pobjeda Guardioline momčadi mogla je biti i rezultatski izraženija.

Linker
22. travanj 2024 02:11