Foto: Goran Mehkek / CROPIX
TRENEROVE IDEJE

NENAD BJELICA SPREMA DVIJE VELIKE PROMJENE ZA BUDIMPEŠTU Ovo su potezi koji bi Dinamu trebali donijeti pobjedu i prolaz protiv Mađara!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. kolovoz 2019. 10:28

Što će Bjelica poduzeti, što ili koga promijeniti da bi Dinamo u Budimpešti bio bolji nego u Maksimiru i izborio prolaz? Po nama, ali i mnogima koji su gledali utakmicu s Ferencvarosem, najslabija Dinamova karika bio je Amer Gojak. Nije to onaj Gojak od lani, kad je lomio sve pred sobom, kad je prštao od energije, kad mu je sve polazilo od noge. U redu, Gojak je donio Dinamu Superkup, imao je on u 2019. dobrih trenutaka i utakmica, ali očito je da nema kontinuitet dobrih izdanja kao što ih je imao u prvom dijelu prošle sezone. Baš zato što je već igrao na višoj razini, što je bio detonator nekih Dinamovih pobjeda, zato se od njega i očekuje više.

Možda je baš Gojak prvi kandidat za klupu u Budimpešti, a umjesto njega mogao bi u igru Nikola Moro. Čak možda i ne samo Moro, nije nemoguće da i Lovro Majer dobije tamo priliku od prve minute.

- Olmo je bio dobar i u sredini i na krilu, može pokriti sve četiri pozicije. Doziramo ga, dajemo mu sve više minuta, vidjet ćemo hoće li nastupiti u Osijeku i koliko, da bude spreman za uzvrat. Mogu li on i Majer zajedno? Mogu, i za jače utakmice, u nekoj utakmici u kojoj treba dosta rizika, u kojoj treba dosta napadati, to su igrači koji mogu riješiti utakmicu. Ali, kažem, nama je Dani uvijek opcija i na krilu i možemo igrati s Lovrom na sredini, pa s dva defanzivna vezna... - otvara i sam Bjelica neke mogućnosti, ponovio je da nije još blizu rješenju, da će utakmica u Osijeku dati dosta odgovora.

Dakle, u toj varijanti s Olmom na krilu, Majerom u sredini i Ademijem i Morom iza njih, ispao bi iz momčadi Izet Hajrović? Nije ni on u lanjskoj formi, barem nije toliko ubojit, iako mu se u dobrom dijelu susreta ne može osporiti želja, trud, sudjelovao je u ofenzivi i defenzivi, izostao je učinak, šteta za gredu i onaj udarac u prvom dijelu.

Moguće je da će u Budimpešti umjesto Stojanovića na desnom boku zaigrati Ivo Pinto, kao što je vrlo izvjesno da će Dilaver i Theophile-Catherine biti stoperski par. Ne može se Leškoviću i Periću puno toga zamjeriti protiv Ferencvarosa, oni su sve utakmice odradili maksimalno, ali ova dvojica ipak su prvi stoperski par pa očekujemo da će ih Bjelica gurnuti u vatru.

Linker
26. travanj 2024 21:13