Goran Mehkek/CROPIX
PROPUSTIO SVE UTAKMICE

BJELICA BI ZA UZVRAT U BUDIMPEŠTI MOGAO DOBITI JEDNO OD NAJVEĆIH POJAČANJA OVE SEZONE Prošao je zahtjevni test u Osijeku!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. kolovoz 2019. 20:05

U Osijeku bi Nenad Bjelica mogao dobiti jedno od najvećih pojačanja ove sezone, prve minute mogao bi upisati Kevin Theophile-Catherine.

Francuza nema još od kraja prošle sezone u službenim utakmicama, zadnje minute odigrao je u derbiju s Hajdukom. Igrao je, doduše, u lipnju prije odlaska na pripreme u Sloveniju, kad je Dinamo pobijedio Olimpiju u uvodnoj utakmici. Ali, nakon toga ga nema.

Djelovalo je prvo kao lagano istegnuće, odrađivao je posebne treninge, tetiva je bila problem. No, i to je riješio, nakon odrađenog posebnog programa na treningu se u Maksimiru opet ozlijedio. I, malo-pomalo, eto, prošlo je gotovo dva mjeseca otkad ga nema.

Propustio je sve dosadašnje službene utakmice, u Osijeku se vratio na teren. Čak i u prvih 11. Na neki način, susret u Gradskom vrtu trebao je biti test, izdržao ga je, pokazao da je u solidnoj formi, igrat će u Budimpešti. Zapravo, vrlo je mala vjerojatnost da ne zaigra na Groupama Areni. Bit će u udarnoj momčadi. Vjerojatno on i Dilaver, Dinamo će imati sigurnost u zadnjoj liniji.

Nisu ništa zgriješili

Iako, opet treba ponoviti, Lešković i Perić nisu ništa zgriješili, dapače, odradili su svoj dio posla iznad očekivanja. Dilaver i Theophile ipak su i autoritetom i gardom, pa i iskustvom, prvi izbor i Bjelica se uzda da će mu to donijeti prednost u uzvratu. Ako obojica u Osijeku pokažu da su u formi trener će ih koristiti u Budimpešti. U dosadašnjim europskim utakmicama Dinamo je s njima dvojicom izgubio u Plzenu, protiv Young Boysa u Maksimiru i protiv Benfice u Lisabonu. Ali u većini utakmica su bili među najboljim igračima Dinama. Veliki aduti za uzvrat!

Po mnogima je u Maksimiru Theophile jedan od najvećih profesionalaca u svlačionici. Dolazi prvi na trening, zadnji odlazi, u ovom razdoblju kad nije igrao nije propustio nijedan trening koji su mu propisali treneri i fizioterapeuti. Theophile je jedan od najboljih stopera koji su došli u Dinamo iz inozemstva, bilo je iznenađenje kad je stigao, puno se navijača pitalo što ne valja s čovjekom koji dolazi iz francuske lige u Dinamo? Ali Kevin se pokazao, postao miljenik navijača, jedan od simbola Bjeličina Dinama.

Od svih pojačanja ove sezone Francuz je sad najveće pojačanje. A u Osijeku bismo ga mogli vidjeti u paru s Moubandjeom, lijevim bekom, koji je također došao iz Ligue 1. Dva Francuza u Gradskom vrtu, to bismo mogli gledati u derbiju kola.

Zagreb, 161218.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, seniori, 18.kolo, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Nenad Bjelica, Kevin Theophile-Catherine.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Theophile-Catherine

Inače, još je jedna zanimljivost. Theophile je dosad zabio jedan pogodak za Modre, baš protiv Osijeka. U kolovozu prošle godine, u Maksimiru, za 1:0 u konačnoj pobjedi 2:1. Tada je debitirao za Dinamo Bruno Petković i zabio autogol! Osijek je mu je na neki način suđen, nakon duge pauze vratit će se u Gradskom vrtu. Pa onda Budimpešta!

Kažu svi da je spreman, da se neće primijetiti duga stanka, da će Theophile odmah pokazati istu formu kao što je igrao i ranije. Mirko Marić i Antonio Mance prijete Theophileu, kao generalka za Ferencvaros.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 20:04