REUTERS/Wolfgang Rattay
ODLIČNI DOMAĆINI

POJAVIO SE NEVJEROJATAN PODATAK S UTAKMICE U AMSTERDAMU Trener Juventusa nahvalio Ronalda, ali i istaknuo jednog protivničkog igrača

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2019. 02:01

Ajax i Juventus remizirali su u svom prvom ogledu četvrtfinala Lige prvaka (1:1). Gosti su poveli preko Cristiana Ronalda u 45., dok su domaćini poravnali preko Neresa odmah u prvoj minuti drugog poluvremena.

Mlada momčad iz Amsterdama oduševila je nogometni svijet napadačkom i atraktivnom igrom. Bili su igrači trenera Ten Haga bolji u većem dijelu susreta, ali lopta je uglavnom prolazila pored gola ili bi ju pred ulazak u mrežu zaustavlja raspoloženi Szczesny.

Domaćini su 19 puta opalili po golu gostiju, a jedan posebno zanimljiv podatak otkriva da je Daley Blind bio jedini njihov igrač koji se nije okušao u udarcu prema protivničkim vratima.

Nakon utakmice oglasio se i trener gostiju Massimiliano Allegri koji je posebno nahvalio Ronalda, ali i De Jonga iz protivničkih redova.

"Još jednom je Ronaldo dokazao kako je na drugačijoj razini, njegove kretnje i osjećaj za tajming su jednostavno različiti od onih koje posjeduju drugi", izjavio je Allegri pa dodao:

"De Jong je pravi izvor njihove igre. Pokušali smo ga kontrolirati preko Bentancura u ranoj fazi igri, ali jednom kada je on to shvatio, premjestio se dublje na terenu i morali smo puno raditi kako bi ga zaustavili. Što se tiče primljenog pogotka, patili smo nakon njega jer smo bili šokirani što se dogodio odmah u nastavku, ali branili smo se dobro i u boljem stilu završili utakmicu."

Linker
27. travanj 2024 04:33