Lars Baron/Getty Images
REAKCIJE TRENERA

SJAJNI AJAXOV VEZNJAK USPIO NEŠTO ŠTO NIJE NITKO U ZADNJIH DEVET GODINA Ten Hag vjeruje u prolaz: 'Preokrenuli smo i protiv Reala, sve je moguće'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2019. 11:14

Usprkos remiju (1:1) u Amsterdamu trener Juventusa nije bio u potpunosti zadovoljan onime što je njegova momčad prikazala na gostovanju kod Ajaxa.

"Ajax je opasan suparnik, dodaju se jako dobro na uskom prostoru i napadaju s puno igrača. Jako su nas pritiskali i otvarali si prostor, a mi im nismo uzvraćali dovoljno s kontranapadima, onako kako smo trebali", rekao je Juventusov trener Massimiliano Allegri nakon susreta.

Juventus je poveo golom Cristiana Ronalda u zadnjim trenucima prvog poluvremena, a odmah na početku drugog dijela uzvratio je David Neres. Pokazalo se da je to bio konačan rezultat.

"Mislim da nismo bili dekoncentrirani kod primljenog gola, ali primiti odmah nakon početka igre, bili smo malo šokirani", priznao je talijanski stručnjak.

Posebne riječi hvale imao je za Ronalda.

"Opet je dokazao da je igrač na drugačijoj razini. Njegov tajming i kretanje je drugačije od svih ostalih".

A od suparničkih igrača nahvalio je posebno Frenkiea De Jonga.

"De Jong je pravi izvor njihove igre. Pokušali smo ga kontrolirati preko Bentancura u ranoj fazi igri, ali jednom kada je on to shvatio, premjestio se dublje na terenu i morali smo puno raditi kako bi ga zaustavili".

Te njegove riječi potvrdila je i statistika. Naime, De Jong je u dobi od 21 godine i 333 dana postao najmlađi igrač s najmanje 117 dodira u nekom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka od Sergija Busquetsa (2010. protiv Intera).

Trener Ajaxa Erik ten Hag nije bio oduševljen rezultatom, ali niti suviše razočaran.

"Nije to rezultat koji smo priželjkivali, ali i dalje je dobar rezultat. Prošli smo put kod kuće izgubili 2:1 od Reala, pa smo u gostima sve preokrenuli tako da je sve moguće. Bili smo dominantni velike periode utakmice, jako smireni u posjedu lopte i imali smo neke sjajne prilike", rekao je Ten Hag u izjavi za nizozemsku televiziju.

Linker
03. svibanj 2024 08:32