Screenshot / Facebook
BROJI SE STAŽ

RELA MADRID ODABRAO NOVE KAPETANE, ALI NA POPISU NEMA MODRIĆA Ovo je glavni razlog zašto je 'zlatni' Francuz dobio mjesto ispred maestra Vatrenih

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 19. rujan 2018. 15:16

Europski prvak Real Madrid predstavio je svoja četiri kapetana za ovu sezonu među kojima se nije našao Luka Modrić jer je u klubu od 2012. godine, kraće u odnosu na odabrane igrače. Stoper Sergio Ramos već je trinaest godina u Real Madridu te on nastavlja nositi kapetansku traku oko ruke.

Njegovi zamjenici su lijevi bek Marcelo u klubu od 2007. te napadač Karim Benzema koji nosi bijeli dres od 2009. godine. Nakon što je ljetos sa Santiago Bernabeua otišao Cristiano Ronaldo, nakon devet godina provedenih ondje, bilo je potrebno odrediti četvrtog kapetana 116 godina starog kluba.

Ta je čast pripala francuskom braniču Raphaelu Varaneu koji je za Real Madrid potpisao godinu dana prije Modrića. Varane je zamjenik kapetana francuske reprezentacije a premda je on osam godina mlađi od kapetana hrvatske reprezentacije, ova čast mu je pripala zbog načina izbora u Real Madridu.

- Tijekom čitave povijesti Real Madrida kapetani su uvijek bila četvorica igrača s najdužim stažem, odnosno s najviše godina provedenih ovdje - kaže glasnogovornik Real Madrida.

- Ovdje se nikada kapetani nisu odabirali glasovanjem već su uvijek postajali prema broju godina u klubu.

To isto kaže José Felix Diaz, novinar Marce sa sjedištem u Madridu, te radijska novinarka Arancha Rodríguez, suradnica Real Madrid TV-a.

No Ramos je u utorak na konferenciji za medije u Madridu istaknuo da 33-godišnji Modrić također ima važnu ulogu u svlačionici. Na pitanje francuskog dopisnika o ulozi francuskog dvojca Benzeme i Varanea, 32-godišnji kapetan je odgovorio:

- Njih dvojica su dugo ovdje. Rafa je prvak svijeta (s Francuskom) što je dodatna vrijednost a Karim možda ima drugačiju ulogu u svlačionici zbog svog povučenog karaktera. Sada je, međutim, prisutniji. Njih dvojica dobro obnašaju ulogu veterana ovdje, a također i Modrić.

Posljednji hrvatski nogometaš s kapetanskom vrpcom u španjolskoj ligi bio je Ivan Rakitić, kapetan Seville od ljeta 2013. do ljeta 2014. godine kada je prešao u Barcelonu. On također ljetos nije ušao među četiri kapetana Barcelone. Nakon što je klub napustio Andrés Iniesta kapetan je postao Lionel Messi koji je ondje trianest godina. Njegovi zamjenici su Sergio Busquets u Barci od 2005. te Gerard Piqué od 2008. godine. Četvrti kapetan je Sergi Roberto, ponikao u Barceloni, a u prvoj momčadi od 2013. godine. Sva četvorica su izašla iz La Masie, omladinske Barcine škole.

- U Barceloni se kapetani uvijek biraju glasovanjem igrača prve momčadi- kaže glasnogovornik Barcelone. M. Dobrašin

Linker
27. travanj 2024 02:11